Zabıta Müdürlüğü, rutin denetimlerin yanı sıra yaklaşan Ramazan ayı öncesinde denetimlerini sıklaştırdı.

Whatsapp Image 2026 02 11 At 17.26.12 (1)

BÜYÜKŞEHİR, 4 MİLYON TL’LİK TARİHİ GEÇMİŞ GIDAYI TOPLATTI
BÜYÜKŞEHİR, 4 MİLYON TL’LİK TARİHİ GEÇMİŞ GIDAYI TOPLATTI
İçeriği Görüntüle

Ekiplerce son dönemde yapılan denetimlerde ele geçirilen yaklaşık 5 ton bozuk ve son kullanma tarihi geçen ürün imha edildi.

Whatsapp Image 2026 02 11 At 17.26.08

Zabıta Müdürü Tarık Kızılkeçi, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin sıklaştırıldığını söyledi.

Whatsapp Image 2026 02 11 At 17.26.08 (1)

Denetimlerde titiz davrandıklarını aktaran Kızılkeçi, “Halkımızın sağlığını tehdit eden hiçbir ürüne mahal vermeyeceğiz. Bu durumları önlemeye yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ekiplerimizce yapılan denetimlerde ele geçirilen yaklaşık 5 ton bozuk ve son kullanma tarihi geçen ürünü imha ediyoruz. Yaklaşan mübarek Ramazan ayına yönelik de çalışmalarımız var. Özellikle vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı işletmelere yönelik denetimlerimizi sıklaştırdık. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Halk sağlığının korunmasına yönelik Zabıta Müdürlüğü olarak sahadayız.” dedi.

Whatsapp Image 2026 02 11 At 17.26.12

Vatandaşlara ürün alırken dikkat edilmesi gereken konularda uyarıda bulunan Kızılkeçi şunları kaydetti:

“Alışveriş yaparken, hangi ürün alınırsa alınsun, mutlaka ama mutlaka son kullanma tarihine bakılmalı. Çok önemli ve hassas bir konu olduğunu belirtmekte fayda var. Vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu tür konularda sorun yaşayan vatandaşlarımızın mutlaka durumu Zabıta Müdürlüğümüze bildirmeleri de büyük önem taşıyor.”

Ele geçirilen ürünler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, zabıta ekiplerinin kontrolünde imha edildi.