banner262

Tanal "Bu ülkede hukukun tek bir kırıntısı varsa, hiçbir işveren hiçbir emekçinin emeğini sömüremez"

Tanal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Tarafıma iletilen ihbarlara göre; Şanlıurfa Birecik’te bazı fabrikalar, emekçilerin maaş kartlarına el koyuyor. Yani, yasal anlamda hak ettikleri maaşın bir kısmını keserek; garibanı asgari ücretin altında çalıştırıyor, emeğine göz dikiyor! İşçinin maaş kartına el koymak, maaşının bir kısmını geri almak, bankamatiklerde işçinin maaşını alırken yanında beklemek Ceza Kanunu’nda gasp anlamına gelmektedir. Ayrıca, asgari ücret altında işçi çalıştırmak; kamu düzenine ve İş Kanunu’nun emredici hükümlerine aykırılık teşkil etmekle birlikte, işveren aleyhine idari para cezası kesilmesini de gerektirir. Yapılan bu uygulama, 4857 Sayılı İş Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nu hiçe saymaktır.

“Çalışma hakkı” herkesin çalışma ödevi ve bir işi elde etmeye hakkı olduğunu belirtir. Anayasa ile güvence altına alınmış çalışma hakkını ihlal edecek şekilde ücretlere el konulması sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye’de kabul edilemez! Vatandaşı asgari ücretin altında maaşa zorlayan bu zihniyet ile mücadele etmek, bir hukukçu olarak benim boynumun borcudur. Bu ülkede hukukun tek bir kırıntısı varsa, hiçbir işveren hiçbir emekçinin emeğini sömüremez! Yapılan bu tür uygulamalar dinimizce günah, hukuken suç, ahlaken ise insafsızlıktır! Hakkın, hukukun, adaletin savunucusu olarak, bu konunun takipçisi olacağım."

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaChpMahmut Tanal
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17