banner268

Karagül Sektörü Büyüyor

200 gül çeşidinin bulunduğu Türkiye’de bir tek Halfeti ilçesinde yetişen Karagül’ün 'Halfeti Gülünün Islahı ve Süs Bitkileri Sektörüne Kazandırılması Projesi'nin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Mone Tarım bünyesinde Organize Sanayi Bölgesindeki üretim tesislerinde yürütülen proje hakkında bilgi alan Vali Tuna, "Günümüz dünyasında 200 gül çeşidinin dörtte biri ülkemizde yetişiyor. Öne çıkmak için farklı bir şeyler yapmak lazım. Katma değeri arttıracak işler yapmak gerekiyor. Bunun için de araştırma ve geliştirmeye daha fazla önem vermeliyiz. Özellikle Ar-Ge çalışmalarının, bilimsel çalışmaların daha da önem kazanması için bir zihniyet değişikliği gerekiyor. Sahip olduğumuz insan sermayesini iyi yetiştirebilirsek ve bu doğrultuda yönlendirebilirsek hem bu bölge için hem de ülkemiz için büyük bir avantaj olacaktır” dedi.

Vali Tuna’nın konuşmasının ardından seranın açılışı yapıldı. Vali Tuna ve beraberindekiler serayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269