banner268

Festivale katılım yoğun oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin 'İsot Festivali' programının üçüncü buluşması Ulu Camii'nin önünden başlayarak Barutçu Hanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile binlerce Şanlıurfalıyı aynı çatı altında buluşturdu. Kortej sırasında vatandaşların da alkış ve söylemleri ile destek verdiği yürüyüşte halk oyunları gösterileri de büyük ilgi gördü.

BARUTÇU HANI'NIN AÇILIŞI YAPILDI

Barutçu Hanı'na varıldığında hanın açılışı ile burada devam programa yerli ve yabancı turistler de katılım gösterdi. Hanın açılışında konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, 3 katlı özelliği ile Türkiye'deki iki handan biri olan ve tarihi bakımdan büyük önemi bulunan Barutçu Hanı'nın restorasyonunu yaparak hizmete sundukları için mutluluk duyduklarını söyledi.

Han içerisindeki 42 odanın tümü Büyükşehir Belediyesinin proje ve kaynakları ile restorasyondan geçirilen ve tarihi önemine uygun olarak tekrardan düzenlenen handaki festival coşkusu da görülmeye değerdi.

SEDAT ANAR, FESTİVALE RENK KATTI

Handaki program çerçevesinde konser sunan Şanlıurfalı sanatçı Sedat Anar sevenlerinin büyük ilgisini topladı. Sedat Anar'ın konseri eşliğinde açılışı yapılan 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' adlı fotoğraf sergisi de davetlilerin beğenisine sunuldu.

Handaki program çerçevesinde bir konuşma yapan Başkan Nihat Çiftçi, amaçlarının Şanlıurfa değerlerini dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi. Ardından festivale katılan vatandaşları selamlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

Davetliler buradaki programın ardından saat 14. 30'da düzenlenecek ve birbirinden lezzetli isot yemeklerinin tanıtımının yapılacağı festivalin diğer durağı olan Cumhuriyet Sosyal Tesislerine geçti.

Öte yandan festival kapsamında akşam saat 20.00'de Şanlıurfa Müzesi önünde Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17