banner268

Erin,"üretim yerlerinin sayısını artırmamız lazım"

Valilik konferans salonunda gerçekleşen toplantıda, vatandaşlar sorunlarını doğrudan kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerine aktarma imkanı bulurken, en çok iş talepleri olduğu görüldü.

Vatandaşlardan yoğun şekilde gelen iş talepleri hakkında konuşan Vali Erin, “İş talepleriyle ugraşırsak diğer işleri yapamayız. Bizim yatırımcıları çekmemiz lazım, daha çok fabrika açmamız daha çok üretim yerlerinin sayısını artırmamız lazım ki bunlar işçi istihdam etsin ve oralarda insanlarımız ekmeklerini kazansın. Bunun yanında işsiz durumdaki kardeşlerimizin niteliğini artırmamız lazım. Bunun üzerine de kafa yoruyoruz. Genç fakat niteliği olmayan kardeşlerimizin eğitilmesi, belli meslek sahipleri olmasına yönelik organize sanayi bölgesinde eğitim merkezleri kampüsü oluşturmaya çalışıyoruz. Hem okurken, hem çalışırken parasını alacak, buradan çıktıktan sonra işi hazır olacak, fabrikaya gidip çalışacak parasını kazanacak. Ama şu anki mevcut kurumların kapasitesini herkes zorluyor. Ama o zorlamadan emin olun ki yüz kişiden belki bir iki kişi istifade eder, gerisi boşuna nefesini tüketmiş olur. Bir belediye kaç kişi istihdam etsin, norm kadrosu var. Hizmet alımı kapsamında yaptıkları alımında bile iki katı personel çalıştırıyorlar. Kamu kuruluşları öyle, çadır kentler öyle” dedi.

Kamu kuruluşlarının temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda vatandaşlar, sorunlarını doğrudan muhataplarına aktararak çözüm imkanı buldular.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaHalk Günü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17