banner268

Çiftçi, "Çok önemli köprülü kavşak, bulvar ve çevre yollarının temellerini atıyoruz"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğünün ortaklaşa olarak yürüttü Kuzey-Batı çevre yolunda çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Seyrantepe (Maşuk) Evren Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Sitesi arasında yapılan 10 kilometrelik yolun yüzde 50'lik kısmı tamamlandı.

Bulvar, viyaduk, köprü ve köprülü kavşakların yapılacağı Kuzey-Batı çevre yolunda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, teknik ekipten bilgi aldı.

Karayolları genel müdürlüğü ile ortaklaşa olarak yürütülen Kuzey-Batı çevre yolunun 2018 yılının sonunda açılacağını ifade eden Başkan Çiftçi, plan ve proje dahilinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

ŞANLIURFA TRAFİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE

Kent merkezinde yaşanan trafik akışını rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları Genel Müdürlüğüyle ortaklaşa olarak çok önemli bir projeyi başlattıklarını ifade eden Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa için çok önemli olan bir yolda incelemelerde bulunduk. Kuzey-Batı çevre yolu yıllardır Şanlıurfa'mızın konuşmuş olduğu bir çevre yolu projesiydi. Göreve geldiğimizde arkadaşlarımızla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa bir proje hazırladık. Buranın kamulaştırma işlemini tamamladıktan sonra yol çalışmalarına başladık. 8 milyon 900 bin liralık bu çevre yolunun açılabilmesi için kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Proje hazırlandı ve Karayolları Genel Müdürlüğümüz projeyi başlattı. Projenin yüzde 50 olan kısmı tamamlanmış durumdadır. 2018 yılının sonlarına doğru İnşallah yolumuzu hizmete açacağız. Zor bir alan yarmaların, ihate duvarları, köprülü kavşaklar, köprüler ve viyadüklerin yapıldığı bir alandayız. Şanlıurfa için çok önemli bir projedir. OSB, Küçük sanayi sitesinin merkeze bağlanması açısından ve yine Şanlıurfa'nın kuzey ve güney trafiğini batı yönünde bunun tahliyesini sağlamak için önemli bir çalışmadır. Şanlıurfa'da güzel işler oluyor, güzel bulvalar, çevre yolları açılıyor ve çok önemli köprülü kavşakların temellerini atıyoruz. Şanlıurfa'nın geleceği çok iyi bir planlama içerisindeyiz. Gelecekte artık bu şehrimiz sıkışmasın ve trafiği rahatlasın, ulaşımı rahatlasın. Yeni Şanlıurfa, yeni bölgeler ortaya çıksın ve bu bakış açısıyla hareket ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBüyükşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17