banner268

BÖLGE KANAT ÖNDERİ ORHAN AKASLAN "HER ŞEYE YÜZDE YÜZ MISIRA YÜZDE 5 ZAM"

6 bin lira taban fiyatın çiftçiyi zarara koyduğunu belirten Akaslan "Çiftçilerin 3-4 tane ana kalemi var. Mazot, gübre, tohum, ilaç. Gübrede yüzde 100, tohumda yüzde 100, ilaçta yüzde 125 artış. Sulama suyuna yüzde 100, mısıra verilen fiyat ise yüzde 5.

Bir ton mısır 6 bin lira. Yüzde 25 nem olduğu taktirde bu fiyat 4.800 liraya tekabül eder.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Tarım Bakanımızın fiyatları tekrar gözden geçirmelerini arz ederiz.Girdi maliyetlerinin yüzde yüz arttığını kaydeden Akaslan, "TMO'nun açıkladığı 6 Tl fiyat ile yapılan yüzde 5'lik zam karşısında üretici kara kara düşünmeye başladı.

Şanlıurfa'nın 13 ilçesi 1 Büyükşehir 14 Ziraat Oda Başkanı,1439 mahalle sakini, 1135 mahalle muhtarı bulunmaktadır. Çiftçilerin feryadını hiç kimse duymamaktadır.Üreticinin feryadını Sayın Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımızın duymasını temenni ediyoruz. Üreticilerin mağduriyetlerinin önlenmesi için fiyatların tekrar gözdengeçirilmesini çiftçilerimiz adına arz ve rica ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Orhan Akaslanşanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17