banner268

Bakay,"Tüm esnaf ve sanatkârlarımızı Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarına davet ediyorum"

Ahilik Kültürü Haftasının yaklaşması ile birlikte kutlamalar için hazırlıklara başlandı. Her yıl Valilik Öncülüğünde düzenlenen kutlamalar 23 Eylül Cumertesi günü itibarı ile başlayacak

 

Hazırlıkların başlaması ile birlikte Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay, esnaf ve sanatkârlara çağrıda bulundu. Bakay “Tüm esnaf ve sanatkârlarımızı Ahilik Kültürü Haftası Kutlamalarına davet ediyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Şefik Bakay, katılım gösterecek tüm esnafa teşekkür ederek, Ahilik kültürünün Osmanlı Kültüründen geldiğini ve tarihte büyük önemi olduğunu vurguladı.

Başkan Bakay, "Ahilik, kardeşlik, mertlik, yiğitlik, yardımseverlik, dürüstlük ve vatanseverlik demektir. Yani Ahilik, Türk ve İslam tarihine bakıldığı zaman tarif edilen güzel ahlaklı insan demektir. Ahilik öylesine bir ocaktır ki oraya giden mesleğinin en iyi ustası olur. Şanlıurfa'mızda da işte bu özümüzde yer alan kültürümüzü yaşattığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Tüm esnaf kardeşlerimin Ahilik Haftasını kutluyorum" dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAhilik Haftası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269