banner262

10 milyonuncu kimlik kartı Şanlıurfa'da verildi.

Basımı gerçekleşen 10 Milyonuncu Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının teslimi anısına Şanlıurfa’da bir tören düzenlendi. GAPTEM Konferans Salonunda düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, İl ve Merkez İlçe Nüfus Müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

Ülkemizde ilk nüfus kartına 1904 yılı kayıtlarında Devlet-i Âliyyi Osmaniyye Teskeresi adıyla rastlandığını, daha sonra 1926 Yılında Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı olarak kayıtların oluşturulduğunu ifade eden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, yeni kimlik kartlarının teknik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Yeni kimlik kartlarının özelliklerinin pek bilinmediğini ifade eden Güner, kartta görünen ve görünmeyen pek çok güvenlik özelliği, temaslı ve temassız çip, imza bilgileri gibi teknolojik unsurların yer aldığını belirterek, bu kimlik kartının Ukrayna, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs gibi ülkelere seyahatlerde pasaport yerine geçtiğini söyledi.

10 Milyonuncu kimlik kartı teslim töreninin, her şeyin en iyisine layık olan, peygamberler şehri Şanlıurfa’da gerçekleşmesine karar veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, bakanlık müsteşarlarına ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner’e teşekkür eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kimlik kartının bir belge olmanın ötesinde anlamlar taşıdığını ifade etti.

Vali Erin, şunları söyledi: Kimlik kartı, belli bir malzemeye basılan, kişinin ailesiyle birlikte medeni halini ve çeşitli bilgiler içeren bir kağıt aslında. Ama bizler için bunun çok ötesinde ve dünyadaki diğer milletlerle kıyasladığımızda çok daha ötede bir anlam ifade ediyor. Allah’a şükür, uluslararası ve özellikle coğrafyamızdaki tüm olumsuz gelişmelere rağmen geçmişten aldığı ilhamla, atalarının, dedelerinin onurlu geçmişinden aldığı güçle sadece kendi coğrafyasında değil, yeryüzünde nerede mazlum, ezilmiş, hakkına hukukuna tecavüz edilmiş insan varsa göz diktiği, dua ettiği ve medet umduğu kutsal bir vatan toprağıdır buralar. Bu vatan toprağının bir mensubu ve bu topraklara aidiyeti ifade eden bu kimlik kartı, dolaysıyla bizler için çok daha büyük ve anlamlıdır.

Türkiye’nin değişen, gelişen güçlenen bir ülke olarak dünyadaki ilk üç ülke arasına girmeye aday olduğunu ifade eden Vali Erin, “Dünyadaki tüm değerlendirme kuruluşları, her şeyi ben bilirim, her şeye ben karar veririm diyenlerin tüm tahlillerini revize etmek zorunda kaldıkları rakamları açıkladı. Sanayimizde yüzde 16,5 gibi bir büyüme var. Birinci çeyrekte Çin ve Hindistan’dan sonra en çok büyüyen ülke durumundayız. İkinci çeyrekte yine bu rakamı egale ettiğimizi görüyoruz. Dolaysıyla onlar ne planlarsa planlasınlar, hangi ihanet içinde bulunurlarsa bulunsunlar. Devletiyle, milletiyle, Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla bir kardeş olmaya devam edeceğiz. Hepsine inat kardeşliğimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Bu güçlenmeyi, Cumhurbaşkanımızla, Başbakanımızla, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Valilerimiz, Belediye Başkanlarımız ve Bozova’daki Mehmet Kılıç kardeşimizle devam ettireceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 10 Milyonuncu Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Şanlıurfa Bozova nüfusuna kayıtlı Mehmet Kılıç’a teslim edildi. Kılıç ve ailesine hediye takdiminin ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17