banner268

İlk AŞ’ım Anne Sütü Olsun!

Eyyübiye Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün birlikte organize ettiği ‘ İlk AŞ’ım Anne Sütü Olsun’ programına kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 1-7 Ekim tarihleri arasında, kadınlara yönelik bilgilendirme faaliyetleriyle kutlanan ‘Emzirme Haftası’ etkinliklerinde anne sütünün önemine vurgu yapıldı. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği programa, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu Kara, Dr. Fatma Özge, Hemşireler Sema Gezer Meral, Fulya Müge Özkan ile Eyyübiyeli kadınlar katıldı. Programın açılış konuşmalarını yapan Ayşe Ekinci ile Dr. Burcu Kara, anne sütünün kullanımının önemine değindiler.

Programda Eyyübiyeli kadınlara seslenen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, “Hepiniz Eyyübiye Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen programımıza hoş geldiniz. Başkanımız Mehmet Ekinci’nin kadın ve çocukları ne kadar önemsediğini tüm kamuoyu bilmektedir. Bizler kadın ve çocuğun ana dalı olduğunu düşünüyor ve böyle hareket ediyoruz. Bu kapsamda kadınlarımıza ve çocuklarımıza yönelik her türlü etkinliğin içinde oluyor ve bu etkinliklere destek veriyoruz. Daha önce de yine kadınlarımıza yönelik kanserde erken teşhisin önemini anlatan bilgilendirme seminerinde yine kadınlarımızla birlikte olmuştuk. Bugün de anne sütü ile alakalı programda yine sizlerle birlikteyiz. Günümüzde birçok bebek maması markasının,  medya aracılığıyla varlığından haberdar oluyoruz. Bunlar biz kadınlara ilk etapta kullanım konusunda çok rahat gelebiliyor. Ama çocuğumuzun sağlığını düşünüyorsak, çocuğumuzun en steril şekilde beslenmesini istiyorsak anne sütünü vermemiz gerekiyor. Bu konuda üşengeçlik yapmayarak, daha steril ve sağlıklı olan anne sütüne yönelmemiz gerekiyor. Mama kullanan anneler, çocuklarında alerji meydana getirdiğini daha sonradan farkına varıyorlar. Tüm bunları yaşamaktansa daha sağlıklı olan anne sütünü vermemiz gerekiyor. Hayatımızda nerede doğal bir şeyler varsa onlara yönelmemiz gerekiyor.  Özellikle çocuklarımızı da hazır tüketim konusunda uyaralım. Onlara hazır tüketim yerine daha doğal ürünler kullanılması hususunda özendirici olalım. Ben bir kez daha programda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci’nin selamlarını bir kez daha size iletmek istiyorum. “dedi.

Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Burcu Kara ise konuşmasında şunları söyledi;”Malumunuz 1- 7 Ekim tarihleri arası anne sütüne teşvik ve emzirme haftasıdır. Bu vesileyle herkesin anneliğini, gebeliğini ve emzirme haftasını kutluyorum. Anne sütü çocukların hastalıklardan korunduğu en önemli daldır. Bu nedenle bizler için önemli bir mirastır. Bu yüzden anne sütünü teşvik etmek ve bunu sağlamak her bireyin görevi olmalıdır. Anne sütü her doğan bebek için, onun sağlıklı gelişmesi için son derece önemlidir.  İçeriklerinden, zenginliklerinden ve besin değerlerinden dolayı anne sütü çok önemlidir. “

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAnne Sütü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269