banner268

Pınarbaşı,kendisine yönelik karalama kampanyasını yargıya taşıdı.

Başkan Pınarbaşı, geçtiğimiz günlerde ani bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel için başsağlığı mesajı yayınlamadığı, cenazesine katılmadığı ve belediyenin taziye çadırı vermediği yönündeki kasıtlı ve yalan haber yapan yayın kuruluşları hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan suç duyurusunda, Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı’nın gerek kendisine ait facebook ve twitter hesabından, gerekse Birecik Belediyesinin facebook ve twitter sayfasından yapılan paylaşımlar da belgeleriyle yer aldı.
Asılsız iddialarla ilgili Cumhuriyet Savcılılığı’na verilen şikayet dilekçesinin ekinde sosyal medya paylaşımlarına ait 20 adet belge yer aldı.

BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLANDI
Karalama kampanyasının aksine Av. M. Faruk Pınarbaşı, Milletvekili Abdülkadir Yüksel’in vefat ettiği gün kendi hesabından başsağlığı mesajı paylaştı. Başkan Pınarbaşı mesajında, “Gaziantep Milletvekili Sn. Abdülkadir Yüksel, ani bir kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dilerim. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerine yer verdi.
Başkan Pınarbaşı’nın mesajı Birecik Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden de paylaşıldı.

GECE 02.45’DE PAYLAŞIM YAPILDI
Aynı günün gecesinde ise Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile Kaymakam Kadir Perçi ile birlikte hazırlıkları denetleyen Başkan Pınarbaşı, törende herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için tüm ekibini seferber etti. Bu konuya ilişkin paylaşımlar da gece saat 02.45’de Birecik Belediyesi’nin resmi sosyal medya sayfaları ile Başkan Pınarbaşı’nın sosyal medya hesapları üzerinden yapıldı.

DAKİKA DAKİKA BELGELENDİ
Cenazenin yapılacağı gün de sosyal medyadan paylaşım yapan Birecik Belediyesi ve Başkan Pınaraşı’nın sayfasında taziye yerinde yapılan incelemeye ait fotoğraflarla yer verildi. Cenaze töreni ve cenaze töreninden sonra taziye evindeki ziyaretlerin de yine sosyal medya hesaplarından dakika dakika paylaşıldığı belgelendi.

GAZİANTEP, ŞANLIURFA VE HALİLİYE YER İSTEDİ
Bu arada, Belediyeye ait bir adet taziye çadırı bulunması ve oluşan aşırı kalabalık nedeniyle tek çadırın yetersiz kalacağı düşüncesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Haliliye Belediyesi, Birecik Belediyesi’nden taziye çadırı kurulması için yer gösterilmesini istedi. Bunun üzerine belediye tarafından ilgili belediyelere de yer gösterildi.

SUÇ DUYURUSUNDAN ÖZET
Birecik Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Çopur imzasıyla Birecik Belediyesi tarafından Cumhuriyet Savcılılığı’na yapılan suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi;
“Birecik Belediye Başkanımız M. Faruk Pınarbaşı hakkında asılsız, gerçeğe aykırı yazılar yayınlanmıştır. Bu haberler tümüyle asılsızdır. Belediye başkanımızı karalamaya yöneliktir. Ekte yer alan belgelerden de anlaşılacağı üzere Belediye Başkanımız M. Faruk Pınarbaşı, gerek belediyemizin internet sitesinden, gerek facebook ve twitter hesaplarından taziye mesajı yayınlamış, cenaze merasimine katılmış, cenaze için gerekli çalışmaları yapmış, bunları da Birecik Belediyesi’nin sosyal medya hesapları ve şahsi sosyal medya hesapları üzerinden yayımlamıştır. Kaldı ki taziyenin yapıldığı Muhittin Aykılıç Taziyeevi Birecik Belediyesine aittir, her türlü taziye ihtiyacı Birecik Belediyesi tarafından karşılanmıştır. Ayrıca Birecik Belediyesi tarafından taziye çadırı da kurulmuştur. Belirtilen sebeplerle gerçeğe aykırı yayın yaparak suç işleyen söz konusu yayın kuruluşlarının TCK’nın ilgili hükümleri gereği cezalandırılması için haklarında suç duyurusunda bulunuyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBirecik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269