banner268

Önen,“Şehitlerimizi unutmayacağımız gibi, hainleri de unutturmayacağız”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, 15 Temmuz Darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Önen mesajında, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” adı altında her yıl aynı tarihte çeşitli etkinlikler düzenleyerek yapılan hainlikleri ve hainlerin şehit ettiği vatandaşlarımızı unutturmayacaklarını belirterek, “Şehitlerimizi unutmayacağımız gibi, hainleri de unutturmayacağız” dedi.

Vatan hainlerinin darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacağız

Bir yıl önce, 15 Temmuz gecesini 16 Temmuz gününe bağlayan gece, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM başta olmak üzere birçok kamu kurumu binalarını bombalayan ve vatandaşlarımızın bulundukları her alanı gözlerini kırpmadan kurşun yağmuruna tutarak 4 tanesi Şanlıurfalı toplam 249 vatandaşımızın şehit, 2 bin 301 vatandaşımızın gazi olmasına sebep olan vatan hainlerinin yaptıkları darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, “Bir yıl önce, 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz dünyada eşi benzeri görülmemiş bir iman ve inançla bedenini tankların önüne siper etmiş, jetlerin ve helikopterlerin ateşine göğüslerini siper ederek demokrasisine sahip çıkıp, isimlerini bir kere daha altın harflerle tarihe yazdırmışlardır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokaklara dökülen vatandaşlarımız, milli birlik ve beraberlik içersinde mevzu vatan olunca canını bile çekinmeden verebileceklerini bir kere daha dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz şehitleri için Allah’tan rahmet, şehit yakınlarına ve millete başsağlığı, gazilere sağlıklı ve huzurlu bir hayat, tedavileri devam edenlere acil şifalar diliyoruz” dedi.

Çanakkale'de ve diğer cephelerde şehit olan ecdadının izinden gidenleri unutmayacağız

Devletimizin dik duruşundan, milletimizin birlik ve beraberliğinden, bayrağımızın göklerde dalgalanmasından ve vatanımızın bölünmez bütünlüğünden rahatsız olanların cennet vatanımızı ele geçirmek istediklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; 15 Temmuz'da ve sonrasında birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin ve milletimizin geleceği için ölümü göze alarak her türlü hain planlara dur diyen milletimiz, şehitlerini ve gazilerini hiç bir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır. Bu arada; geçmişte; Peygamberler diyarını kahramanca savunarak, düşmanları kovan Şanlıurfa halkı, birlik ve beraberliğimizin teminatı olma konusunda yüklendiği bu önemli misyonu her fırsatta yerine getirmektedir. Çanakkale'de ve diğer cephelerde şehit olan ecdadının izinden giden gençlerimizden 15 Temmuz şehitlerimiz Mustafa Direkli, M.Şefik Şefkatlioğlu, Ümit Yolcu ve İbrahim Halil Yıldırım'ı Şanlıurfalılar asla unutmayacaktır. Onların aileleri ve diğer şehitlerimizin aileleri artık bizimde ailemizdir” diye konuştu.

Aklımızı kesinlikle kimseye ipotek etmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen açıklamalarına şöyle devam etti;

“Her kim ki din adına, mukaddes bildiğimiz değerler adına bizi istismara kalkışırsa, önce Kur’an-ı Kerim’de defalarca emredilen ‘akletmez misiniz?’ ikazını hatırlayacağız. Rabbimizin bize en büyük ihsanı olan irademizi, aklımızı kesinlikle kimseye ipotek etmeyeceğiz. Bölücü gayelerle milletimizin içine etnik veya mezhebi fitne sokmaya çalışanlara karşı da aynı yolu izleyeceğiz. Bu ihanet teşebbüslerinin üstesinden coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın, kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin, gönüldaşlığımızın bize gösterdiği hakikatlerin rehberliğinde yola devam edeceğiz. Yine Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; sokaklara çıkma imkânı bulamadıkları için aksakallarıyla, başörtüleriyle, kucağında uyuyan sabileriyle, seccadelerinin üzerinde sabaha kadar gözyaşı döküp dua ederek darbe direnişine destek veren tüm vatandaşlarımıza da candan teşekkür ediyoruz.”

Saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz

“15 Temmuz gecesi sokakları, meydanları doldurarak, inançları, vatanları, bayrakları, özgürlükleri, gelecekleri için darbecilere meydan okuyan vatandaşlarımızın her birine ne kadar teşekkür etsek azdır” diyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde, milletin iradesine yapılan saldırıyı bir kez daha şiddetle kınadıklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17