banner262

Ege'de 6,3 büyüklüğünde

Türkiye'nin Batı bölgesi Muğla merkezli depremle sallandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi AFAD saat 01.31'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.3 olarak açıklarken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsi ise 6.2 olarak duyurdu.

Muğla açıklarında gece 01.31'de bir deprem meydana geldi. Depremin 6.3 büyüklüğünde olduğunu açıklayan AFAD, daha sonra bu rakamı 6.5 olarak revize etti. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 6.6 olarak duyurdu. Türm Ege'de deprem nedeniyle Yunanistan'ın Kos Adası'nda 1'i Türk 2 kişi hayatını kaybetti. Dışişleri Bakanlığı kaynakları adadaki yaklaşık 200 Türk'ün tahliyesi için feribot gönderildiğini belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi depremin büyüklüğünü önce 6,3 olarak açıkladı. 

Daha sonra bu rakam 6.5 olarak revize edildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünün 6,6 olarak ölçüldüğünü duyurdu.

Deprem, yerin yaklaşık 8,6 kilometre derinliğinde meydana geldi. Depremden sonra çok sayıda artçı sarsıntı oldu.

ARTÇI SARSINTILAR

AFAD'dan alınan bilgiye göre depremin ardından büyüklükleri 4.0 ile 4.8 arasında olan çok sayıda artçı şok oluştu.

AFAD'a göre saat 01.37'de Gökova'a 4.2, 0152'de Gökova'da 4.4, saat 02.00'da Bitez Bodrum'da 4.0, 02.16'da 12 Adalar (Akdeniz) 4.2 ve 02.23'te Akyarlar'da (Bodrum) 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. 

Bodrum'da trafolarda meydana gelen hasar nedeniyle birçok kesimde elektriklerin kesildiği ayrıca bölgede aşırı yüklenmeden dolayı telefonla iletişimde sıkıntılar yaşandığı belirtildi. Gümbet'te ise dalgalar oluştu ve sahile vurdu.

İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa başta olmak üzere Ege Bölgesi'ndeki birçok ilde hissedilen deprem nedeniyle sokaklara çıkan vatandaşlar endişelendikleri için evlerine dönmedi.

BODRUM’DA TÜM HEKİMLER GÖREVE ÇAĞRILDI 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde depremin ardından ilçedeki tüm hekimler göreve çağrıldı. 80'e yakın yaralının hastanelere başvurduğu ve aralarında durumu ağır olan bulunmadığı kaydedildi. Acil serviste asma tavanın çökmesi nedeniyle yaralılara hastanenin bahçesinde müdahale edildi. Bodrum Kaymakamlığı evlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.

TÜRK VATANDAŞLARININ TAHLİYESİ İÇİN FERİBOT

Depremde Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'nda biri Türk vatandaşı diğeri ise İsveç vatandaşı olan 2 kişi hayatını kaybetti.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları Kos Adası'nda 1 Türk vatandaşının öldüğünü doğruladı. Açıklamada, biri ağır 4 Türk vatandaşının da yaralandığı belirtildi.

Öte yandan 200'den fazla Türk vatandaşının tahliyesi için çalışmaların devam ettiğini, depremde liman ve gümrük binası hasar gördüğü için gemi seferlerine izin verilmediği kaydedildi.

Kos'ta liman yetkilileri ile görüşülerek yakındaki bir rıhtıma özel sefer yapılması için izin alındığını belirten kaynaklar, başkonsolosluğun koordinasyonunda Bodrum'dan yola çıkan yaklaşık 250 kişilik yolcu gemisinin adaya ulaştığını bildirdi.

Tahliye edilenlerin Bodrum’a götürülmesi ve ardından yeni bir sefer daha yapılması planlanıyor. 

ÖLEN TÜRK VATANDAŞININ ADI AÇIKLANDI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Türk vatandaşının isminin Sinan Kurtoğlu olduğunu açıkladı.

.

Anahtar Kelimeler:
Türkiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17