banner268

Başbakan Yıldırım,Kanaat Önderleriyle Buluştu.

Şanlı ünvanını almasına neden olan milli mücadelede gösterdiği kahramanlığın benzerini 15 Temmuz gecesi de gösteren Şanlıurfalıların vatanına, bayrağına, ezanına bağlılığına şahit olduklarını ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, “15 Temmuz gecesi bu millet için, bu ülke için canını veren şehitleri rahmetle anıyorum” dedi.

15 Temmuz ihanetinin, terör saldırılarından bıkan milletin yeni bir sayfa açmasına neden olduğunu belirten Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliğine Şanlıurfa’nın bu nedenle yüzde 70 destek verdiğini ifade etti.

Yeni dönemde geleceğe daha umutla bakıldığını belirten Başbakan Yıldırım, “Anayasa değişikliği ile 80 milyonu kucaklayan bir anlayışla etnik farklılıkları zenginliğimiz kabul eden bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Hepimiz bu gökkubbede, bu ayyıldızlı bayrağın gölgesinde 80 milyon olarak birlikte yaşayacağız, sevinçte de üzüntüde de hep birlikte olacağız. Hedefimiz, muassır medeniyetlerin üzerine çıkmaktır. Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünde dünyada parmakla gösterilen ülkeler arasında girmektir. Bununla birlikte 2053, 2071 vizyonumuzu da gerçekleştirmek için adımlarımızı atacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin ekonomik büyümesiyle ilgili ana muhalefet partisinin söylemlerini de eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, “Şanlıurfa’nın, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak hedefler açısından en önemli il olmaya devam edecektir. Biz 80 milyonun birliği, devletimizin dirliği, ülkemizin bekası diyoruz. Ama ne yazık ki bakıyoruz muhalefet cephesinde aynı hassasiyet yok. Türkiye 2017’nin ilk yarısında yüzde 5 büyüme sağlanmış, bundan herkesin gurur duyması lazım. Çin’den, Hindistan’dan sonra en büyük büyümeyi sağlamışız, bu bölgede Ortadoğu’da, Kafkaslarda böyle bir büyüme yok. Ama ana muhalefet diyor ki, Türkiye ekonomisinin büyüme rakamları inandırıcı değil. Ne diyelim, Allah ıslah etsin. Yapacak bir şey yok. Bakın bugün AB ülkelerinin yayın organları bile dünyadaki yetkin kuruluşlar bile tüm küresel baskılara rağmen, bölgedeki iç karışıklık ve savaşlara rağmen Türkiyenin elde ettiği bu başarıyı bir destansı hikaye gibi anlatıyorlar. Niye AB’den örnek veriyorum, çünkü AB gazetelerine Sayın Kılıçdaroğlu beyanat veriyor, Türkiye güvenli değil aman Türkiye’ye gitmeyin diyor. Sen ne dersen de, dün bir maç oldu 20 bin insan Türkiye’ye geldi. Ülkemizi kötülemek, başkalarına şikayet etmekle vatansever olunmaz. Ana muhalefet demek, iktidarın alternatifi demektir. Bırak karalamayı, ne yapacaksan, ne vadedeceksen onları söyle, Şunları şunları iyi yapmıyorsunuz de. Şanlıurfa’nın sulama problemini şöyle çözerim, elektrik problemini böyle çözerim de. Boş işlerle uğraşmanın faydası yok. Bir koluna teröristleri bir koluna Fetöcüleri alarak sokakları arşınlamakla bu ülkeye hiçbir faydan olmaz” diyerek, ana muhalefet partisini eleştirdi.

Şanlıurfa’nın 19 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç ili, bu nedenle Türkiye’nin geleceği olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım, eğitim öğretim yılı başlama törenini bu nedenle Şanlıurfa’da

yapmayı uygun gördüklerini, ayrıca şehit olan öğretmen Necmettin Yılmaz’ın anısına Şanlıurfa’ya gelmek istediklerini söyledi. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ı katleden teröristlerin hak ettiği cezayı bulduğunu da ifad eden Başbakan Yıldırım, Urfa’nın bölücülüğe asla geçit vermediğini söyleyerek, teşekkür etti.

Ceylanpınar sınır kapısının öbür tarafında neler olduğunu Urfalıların çok iyi takip ettiğini söyleyen Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Mağdur, mazlum insanların tek barınağı Türkiye. Çünkü bizim inancımız bunu gerektiriyor. Gerek Suriye’de, gerek Irak’ta bir takım hayaller peşinde olanlar, burada yapay devlet oluşturmaya çalışanlar şunu iyi bilsinler. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek içerideki ve dışarıdaki her türlü girişim gerekli karşılığı görecektir. Bunu iyice kafalarına koysunlar. Suriye’de Irak’ta oldu bittilerle iş çevirmeye kalkmasın. Türkiye bu konuda kararlıdır, gerekli uyarılar yapılmıştır. Eğer bunun gereği yapılmazsa, gerekli tedbirleri almaktan da zerre kadar çekinmeyeceğiz.

Burası kardeşlik şehri, inancın hoşgörünün merkezi. İnşallah bölgemizde yaşanan çalkantılar sona erecek ve burada yaşayan 2 milyona yakın vatandaşımıza yeni hizmetlerimiz artarak devam edecektir. 15 yıldır Türkiye’nin her tarafına hizmet getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Amacımız, sizlerin memnuniyeti, bunun için alın teri döküyoruz.

Şanlıurfa’ya bugüne kadar 15 yılda 12 bin derslik yaptık. Bugün ilk ders zilini çaldık. Bugüne kadar yaptığımız eğitim yatırımlarının tutarı 2 milyar 430 milyon. 2019’a kadar tekli eğitime geçecek kadar eksik okullarımızı da tamamlayacağız.

Şanlıurfa’da okul öncesi eğitimde biraz gerideyiz. Bunu arttıracağız. Bir de kız çocuklarımızın okuması için bazı tedbirler alacak, gerekirse onların bulundukları yerlerde okullar ıyapacağız. Böylece gelecekte o yavrularımızın eğitimden mahrum kalmasının önüne geçeceğiz.

Şanlıurfa’da 15 yılda 12 devlet hastanesi yaparak hizmete aldık. Gençlerimizi unutmadık, 36 adet gençlik merkezi yaparak hizmete aldık. Şanlıurfa’nın en önemli ihtiyacı olan tarımsal kalkınma alanında, önceki Tarım Bakanımız Faruk Çelik’in bu ülke için bu şehir için önemli hizmetleri oldu. Tarımı yine bir Şanlıurfalıya emanet edelim dedik, Şanlıurfa’ya çok güzel hizmetleri olan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya emanet ettik. Faruk beyden aldığı bayrağı daha yükseğe taşıyacaktır.”

GAP Projesi kapsamında 300 bin hektar araziyi suyla buluşturduklarını, 100 bin hektarı da vatandaşın suladığını geriye 300 bin hektar alanın kaldığını belirten Başbakan Yıldırım, gerekli talimatları verdiğini ve bu sulama işini de tamamlayacaklarını söyledi.

Şanlıurfa’nın elektrik sorunundan da bahseden Başbakan Yıldırım, “Sulamayı çözmeden elektrik problemini çözemeyiz. Neden elektrik problemi var? Kuyulardan cebri bir şekilde su çıkarmaya, kayıt dışını da eklerseniz enerji iletimi sürdürülemez bir hal alıyor. Bu nedenle cazibe ile sulamayı artırarak elektrik tüketimindeki aşırı yüklenmeyi ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm enerjimizi bu alana vermiş olacağız” dedi.

Şanlıurfa’ya yapılan yatırımları da hatırlatan Başbakan Yıldırım sözlerine şöyle devam etti, “Daha önce Ulaştırma Bakanıydım. Şanlıurfa’da sadece 28 km bölünmüş yol vardı. Bugün 377 km bölünmüş yol var. Şu havaalanı yolunu hatırlayın. Yakında kuzey-güney doğrultusundaki yolları da tamamlamış olacağız. Etraftaki iç savaş ve otorite boşlukları ortadan kalkınca bu havaalanı ortadoğu ve tüm Arap

yarımadasına ulaşan, Avrupa ve Kafkaslara hitap eden önemli bir merkez olacak. Buna Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Siirt’i de ilave edebilirsiniz. Bu bereketli hilalin merkezinde Şanlıurfa var.

İnşallah yeni yatırımlarla desteklerimiz artmaya devam edecek. Cazibe merkezleri programımız tamamlandı. Yatırımcılarımız belirlendi, burada inşaatlara başlayacaklar.”

Şanlıurfa’ya 15 yıl içerisinde yapılan yatırımların ve desteklerin toplamının 32 milyar 624 milyon lira olarak gerçekleştiğini açıklayan Başbakan Yıldırım, “O yüzden Şanlıurfa’nın yatırımda sıralaması 17’den 10’a geldi. Elbette yapacağız, çünkü Şanlııurfa her zaman bize karşılığını verdi. Şanlıurfa’ya yatırım demek, Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmak demektir. Gayet tabi Şanlıurfa’ya daha fazla yatırım yapacağız” dedi.

Şanlıurfa’daki işsizlik problemini çözmek için sanayi yatırımlarının önemine işaret eden Başbakan Yıldırım, Türkiye’de işgücüne katılımın açılan istihdam alanından fazla olduğunu, bu durumun da Türkiye’yi farklı hale getirdiğini belirterek, “2002’de 1000 Doların altında milli geliri olan Türkiye, bugün 11 bin dolar seviyesine gelmiş bulunuyor. Satınalma paritesine göre Türkiye’de milli gelir 25 bin doları geçmiş durumda. Ama normal hesaba göre 11000 Dolar seviyesindeyiz. Ama yetmez. Türkiye’nin çok daha iyi bir noktaya gelme potansiyeli var. Bunu nasıl başarırız, istikrar, güçlü iktidar, birlik ve beraberlikle enerjimizi boşa harcamadan bunu başaracağız, enerjimizi FETÖ ile PKK ile uğraşmaya değil. Birliğimize, beraberliğimize gözümüz gibi sahip çıkacağız.

Son bir yılımıza baktığımızda, Türkiye büyük badirelerden geçti. Ben göreve 24 Mayıs 2016’da geldim, 15 temmuz’da alçak darbe girişimi ile karşıkarşıya kaldık. Allah’a şükür bu beladan kurtulduk. Allah’ın yardımı, milletimizin cesareti, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve hükümetimizin dik duruşuyla bu badireyi atlattık. Ondan sonra yaşadığımız bir ekonomik kriz vardı. Ama bunu çok hissettirmedik. 15 Temmuz’dan sonra üç-dört ayda Türkiye yüzde 5 küçüldü. 2017’de aldığımız tedbirlerle piyasayı rahatlattık. Bu seneyi yüzde 5’in, belki de yüzde 5,5’in üzerinde bir büyüme ile kapatağız inşallah. Burada durmayacak, seneye de öbür seneye de aynı olacak. Bu büyümeyi yakalayamasak, işsizliği aşağıya çekemeyiz. Mutlaka daha çok yatırım, daha çok üretim yapmamız lazım. Daha çok insanımıza aş, iş sağlamalıyız. Boş işlerle uğraşmayacağız. Laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyan bir anlayışla çalışacağız. Rabbim birliğimizi dirliğimizi daim etsin, milletimizi Şanlıurfalıları korusun. Hepinizi, Urfa’nın esnafını, eşrafını, STK’larını ve tüm vatandaşlarımı sevgiyle saygıyla selamlıyor, Şanlıurfa’yı sizlere, sizleri de Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269