banner268

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”

Akşam namazından sonra Rabia meydanında toplanmaya başlayan vatandaşlar, saat 20.00’de gösterime sunulan Anadolu Ajansı fotoğraflarından hazırlanan “15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi” adlı resim sergisini gezerek başladılar.

Şehitlerin ruhuna okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualara iştirak eden vatandaşlar daha sonra il protokolünün de katıldığı yatsı namazını cemaatle kıldılar. Grup Genç’in ilahi ve ezgi dinletisinin ardından demokrasi nöbetine başlayan vatandaşlara Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin ikramları sunuldu.

Vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtan Vali Erin, gecenin ilerleyen saatlerine kadar genç, yaşlı, kadın, erkek, çocuk demeden her kesimden vatandaşla sohbet ederek, sorun ve önerilerini dinledi. Vali Erin’in vatandaşlara gösterdiği yakınlık karşısında çocuklar kucağına çıktı, gençler Vali Erin ile selfi çekmek için yarıştılar.

Demokrasi zaferi ve milli birlik günü etkinliklerinin, birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyen Vali Erin, bu günlerin bir araya gelmek için bir fırsat olduğunu belirterek tüm Şanlıurfalıları Rabia meydanına davet etti.

Rabia meydanında gerçekleşen anma etkinliklerine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve hanımefendi Gülhan Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Şanlıurfa Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ile birlikte şehit aileleri ve gaziler, Büyükşehir belediyesi meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa15 Temmuz
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17