Gönüllülük esasıyla yardımlaşma, dayanışma ve farkındalık duyguları gelişmiş bir toplum oluşmasına katkı sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştiren gençleri makamında kabul eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, projeye gönüllü olarak katılımlarından dolayı gençlere teşekkür etti.
Şanlıurfa’daki faaliyetleri ve edindikleri tecrübeler hakkında Vali Erin’e bilgi veren gençler, Şanlıurfa’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Vali Erin’e çiçek sunup, teşekkürlerini ilettiler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından toplumun değişik kesimlerindeki gençlerimize yönelik çok sayıda proje yürütülmektedir. Sanayide çalışan çıraklardan kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı gençlere, köy okullarında öğrenim gören çocuklardan sevgi evlerinde kalanlara, ceza ve infaz kurumlarındaki gençlerden ülkemizin her köşesindeki gençlerimize kadar geniş bir yelpazede uygulamaya konulan ulusal ve uluslararası projelerle bugüne kadar yüzbinlerce gencimize ulaşılmıştır. Her geçen yıl başta dezavantajlı gençlerimiz olmak üzere daha fazla sayıda gencimize ulaşmak için çalışmalara devam edilmektedir. Yine Bakanlığımızın diğer Birimleri vasıtasıyla başta gençlik merkezleri ve gençlik kampları olmak üzere değişik projelerle gençlerimize ulaşılmaktadır.
Uygulamaya konulan projelerle, gençlerimize ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, yurtdışında yaşayan gençlerimizin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarak belirlenmiştir.
Genel Müdürlüğümüzce, gençlerin sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilir nitelikte yetişmesi, dezavantajlı gençlerin desteklenmesi amaçları doğrultusunda başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere gençlik alanındaki paydaşlar tarafından sunulan gençlik ve spor projelerine de destek verilmektedir. Kültür ve sanattan eğitime, inovasyondan mesleki eğitime, gönüllülükten hareketliliğe çok geniş bir yelpazeye hitap eden Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1.900 projeye 170 milyon TL destek verilmiştir. Projelerden yaklaşık 1 milyon gencimiz faydalanmıştır.
İlimizde uygulamaya konulan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nce 2014 yılından bu yana yürütülen Damla Projesi; gönüllü gençlerin herhangi bir maddi karşılık beklemeden, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya genel olarak toplumun yararına olduğu değerlendirilen sosyal faaliyetleri kapsamaktadır.
Damla Projesinde; Dezavantajlı Okul Ziyaretleri, Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Çocuk Evleri ziyaretleri, köylerde ve Kur’an kurslarında çocuklarla çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuş yemliği yapma etkinliği, mezarlık, şehitlik ziyareti ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve dezavantajlı ailelerin ziyaretleri, kurum ziyaretleri gibi gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirilmektedir.
2017 yılı içerisinde bugüne kadar 27 ilde toplamda 520 gönüllü gencimizle yapılan gönüllülük faaliyetleriyle yaklaşık 60.000 kişiye ulaşılmıştır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bir taraftan da Damla Projesi ile ülkemiz genelinde gönüllü genç sayısını artırarak yardımlaşma, dayanışma ve farkındalık duyguları gelişmiş bir toplum yapısının oluşmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.