banner262

Destek Görünce İki Yeni Yatırımcı İle Geldi.

İlk önce Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu’yu ziyaret eden Taşköprülü ve yabancı girişimci ortakları, yatırım fikirlerini istişare ettikten sonra alanda incelemelerde bulundular.

OSB’deki inceleme ve temaslarının ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i ziyaret eden Taşköprülü ve beraberindekiler, Vali Erin’e desteklerinden dolayı şükranlarını dile getirerek çeşitli hediyeler sundular.

Şanlıurfa’nın ekonomik kalkınması için tüm yatırımcılara kapılarının ardına kadar açık olduğunu hatırlatan Vali Erin ise, bu girişiminden dolayı Taşköprülü ve yabancı yatırımcılara teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Yabancı yatırımcı ortaklarını, inşaat ve tarım iş makinaları fabrikası ile günlük 5 bin ton kapasiteli çimento fabrikası kurmak için Şanlıurfa’ya davet ettiğini belirten Taşköprülü, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde toplam 260 Milyon Dolar yatırım bedeline ulaşacak, yıllık bir milyon ton üretim kapasiteli inşaat demiri ve sac üretim fabrikası kurmak için çalışmalarının devam ettiğini, daha önce inşaat alanında yaptıkları incelemelerin ardından arsa artışı talep ettiklerini ve bu artışın sağlandığını ifade etti.

Taşköprülü, “Bu talebimiz yerine geldiği takdirde, Şanlıurfa’ya iki büyük sürpriz yatırım daha getireceğimizin sözünü vermiştik. Arsa tahsisimiz yapıldı. Zemin etüdü çalışmalarımız pazartesi günü başlayacak ve yatırımımız hayata geçirilecek. Bu mutlu sonuç üzerine yabancı yatırımcı ortaklarımızı da Şanlıurfa’ya davet ederek organize sanayi bölgesinde incelemeler yapmalarını sağladık. Soracakları sorular vardı, merak ettikleri vardı. Sayın Valimiz ile tanıştırdık, OSB Müdürümüz ile görüştüler. Gayet olumlu bir görüşme oldu. İnşallah bu iki yeni yatırımımız da Şanlıurfa’da hayata geçecek” dedi.

Şanlıurfa’ya yatırım kararı almalarında, şehrin idarecilerinin önemli katkı ve etkilerinin olduğunu da dile getiren Taşköprülü, “Sayın Valimiz Abdullah Erin Beyefendinin telefonunu vererek 24 saat arayabilirsiniz, kapımız her zaman açık demesi, Sayın Vali Yardımcımız Ufuk Akıl Beyefendinin destek ve çabaları yine OSB Müdürümüz Sayın Yunus Emre Aksu ile değerli personellerinin destekleri, bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaOsb
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17