banner268

Araç ruhsatını artık noterler verecek

Araç tescili işlemlerinin 2018'den itibaren noterlere geçişine ilişkin bilgi verildi. 2 Ocak'ta yayımlanan 680 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen araç tescil ve sicil işlemlerinin noterlere devrinin önünün açıldığını anımsatan yetkililer, Türkiye Noterler Birliği olarak Emniyet birimleriyle konuya yönelik teknik hazırlık yaptıklarını söylediler.

Yetkililer,noterlerin zaten ikinci el araç satış ve devir işlemlerini gerçekleştirdiklerine işaret ederek, bu işlem sonucu aracın yeni sahibine 30 günlük geçici tescil belgesi verdiklerini anlattılar. Yaptıkları bildirim sonucu tescil işleminin Emniyet birimlerince yapıldığını ifade eden yetkililer, artık tescil ve sicil işlemlerinin TNB gözetiminde gerçekleştirileceğini bildirdiler.

Noterler Birliğinin bu işlemler için Araç Tescil Sistemi (ARTES) kurduklarını dile getirdiler.

Anahtar Kelimeler:
AraçRuhsatNoter
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17