Türkiye Jokey Kulübü Şanlıurfa Hipodromundaki açılışa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Haliliye İlçe Kaymakamı Ali Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Murat Çakmaklı, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Bülent Bora, Türkiye Jokey Kulübü Şanlıurfa Hipodrum Müdürü Mehmet Kazoğlu, öğrenciler ve aileleri katıldılar.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Jokey Kulübü Şanlıurfa Hipodromu Müdürlüğünün girişimleriyle engelli öğrencilerimizin tedavilerine katkı sunmak, yeni ilgi alanları oluşturmak ve bireysel becerilerini artırmak gayesiyle yapılan Atla Terapi Merkezinin açılışında bir konuşma yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye’de beşincisi yapılan ‘’ Atla Terapi Merkezinin ‘’ Şanlıurfa’da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi. ‘’ Şanlıurfa'da böyle bir merkezin açılması çok önemli. Bu merkezler, mesela ortopedik özürlülere fizyoterapi açısından, rehabilitasyon açısından çok katkı sağlıyor. Bu çocukların vücutlarının yürüyüşle ya da aktiviteyle çalışmayan kasları at bindiği zaman çalışıyor, güçleniyor. Böylelikle rehabilitasyon imkanı doğuyor. İkinci önemli nokta iletişim. Atların insanlarla çok önemli benzerlikleri var. İnsanlar atlarla spor yaptığı zaman bu iletişimi kurma imkanı oluyor. İnsanı hem fiziksel hem ruhsal rahatlatıyor."

Öğrenciler ve katılımcıların kurdele kesmesiyle yapılan açılışta öğrenciler atlarla buluşmanın heyecanını yaşarken İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, yanlarında olarak duygularına ortak oldu.

Editör: TE Bilisim