banner268

TEK SES İKİ HAREKET PROJESİ VALİLİK KUPASI YARIŞMALARI BAŞLIYOR

ro yarışmalarında 13 ilçe ön elemelerini yaparak ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde birincilerini belirleyecek. Birinci olan korolar, 17-18-19 Nisan 2024 tarihlerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans salonunda yapılacak olan Valilik Kupası koro yarışmalarına katılacak.

Halkoyunlarında da 13 ilçeden ilkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde 115 okul, 24-25-26 Nisan 2024 tarihlerinde 11 Nisan Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Valilik Kupası halk oyunları yarışmalarına katılacak.

“Kültürlü Gençlik Huzurlu Gelecek” mottosuyla ilk olarak 2022 yılında düzenlenen “Tek Ses İki Hareket” projesiyle, geleneksel müzik ve halk oyunlarının yaşatılması, gelecek nesillere aktarılması, çocukların öz kültürlerine sahip çıkmalarının sağlanması, sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla kötü alışkanlıklardan korunmaları gibi yan faydalar da amaçlanıyor.

Proje, Şanlıurfa’nın UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilerek türküleri, halk oyunları ve müziğiyle “UNESCO Müzik Şehri” unvanını almasına altyapı oluşturmuş ve destek sağlamıştı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269