banner268

BAŞKAN CANPOLAT, HALİLİYE İÇİN 14 PROJE VE ESERİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haliliye Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Başkan Mehmet Canpolat, yeni dönem projelerini açıkladı.

Katıldığı televizyon programında yeni dönem için 14 proje açıklayan Başkan Mehmet Canpolat’ın eser ve projeleri, büyük ilgi gördü. Başkan Canpolat’ın açıkladığı vizyon projeleri şu şekilde:

TAŞ TEPELER DESTİNASYON MERKEZİ

Başkan Mehmet Canpolat’ın şehre nefes aldıracağı Taş Tepeler Destinasyon Merkezi Projesi ile Şanlıurfa ve Haliliye cazibe merkezi olacak. Taş Tepeler Destinasyon Merkezinde; Gastronomi Merkezi, Yöresel Ürünler ÇarşısıGönüller Elleri ÇarşısıAromatik Bahçe ve Kafeterya, Çocuk Oyun AlanlarıAmfi Tiyatro, Bilgi Alanları (Sinevizyon gösterileri ile Şanlıurfa’nın tarihi anlatılacak)Yürüyüş ve Bisiklet Alanları, Meydanlar ve Otopark yer alacak.

BOTANİK BAHÇE

Vatandaşların nefes alacağı, aileleriyle keyifli zaman geçireceği ve günün yorgunluğunu atacağı Botanik Bahçe, Haliliye’nin yeşil alan ihtiyacına yanıt olacak.

Başkan Mehmet Canpolat’ın yeşile önem verdiği projenin içerisinde; Rekreasyon Alanı, Tematik Bahçeler, Çocuk Oyun Alanları, Süs Havuzları, Bisiklet ve Yürüyüş Yolları, Dinlenme Alanları, Amfi Tiyatro ve Cami yer alacak.

Sırrın Mahallesinde inşa edilecek Botanik Bahçe ile onlarca çeşit ağaç ve bitki türleri korunup, sergilenecek.

YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARI (GES)

Haliliye Belediye’sinin yıllık yaklaşık 2.8 milyon kw/s elektrik tüketiminin güneş enerjisi ile karşılanması için GES Projesi hayata geçirilecek.

1.2 MW kapasiteli Güneş Enerji Santrali kurulumu ile elektrik giderlerinin sıfır maliyete çekilmesi ve kapasite fazlalığı ile ilave kaynak sağlanması hedefleniyor. Çevreci Belediyecilik anlayışı ile kentteki toprak, hava ve su kirliliğini minimum düzeye indirmeyi amaçlanıyor.

ETNOSPOR MERKEZİ

Başkan Mehmet Canpolat, geleneklerin yaşatılacağı, geleneksel spor oyunlarının bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşmasının amaçlandığı Etnospor Merkezi’ni Haliliye’ye kazandıracak.

Zeytindalı Kampüsü içerisinde inşa edilecek Etnospor Merkezi ile gençlerin sportif faaliyetlere yönelmesi ve sporla tanışması amaçlanıyor. Haliliye’ye değer katacak olan Etnospor Merkezinde; Okçuluk, Minder Sporları Salonu (Tekvando, Karate, Judo, Güreş), Kapalı Spor Salonu (Hentbol, Voleybol, Basketbol) ve Sosyal Donatı Alanları yer alacak.

HALİLİYE GENÇLİK VE ETÜT MERKEZİ

Gençliğe ve eğitime önem veren Başkan Mehmet Canpolat, gençlerin hizmetine sunmak amacıyla Gençlik ve Etüt Merkezi kazandırıyor. Gençlere sessiz ve nezih bir ortamda ders çalışma imkanı sunulurken, periyodik olarak düzenlenecek deneme sınavları ile ücretsiz dershane hizmeti verilecek. Üniversiteye Hazırlık Kursları, Etüt Merkezleri, Kütüphane, Dinlenme Alanları, ve Sosyal Aktivite Alanlarının yer alacağı Gençlik ve Etüt Merkezi, öğrencilerin geleceğe hazırlandığı adres olacak.

HALİLİYE BİLGİ EVİ

Haliliye’de üreten, düşünen, okuyan, araştıran ve geleceğe güvenle bakan nesillerin yetiştirileceği Bilgi Evi Projesi, çocukların okul dışı eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak. Başkan Mehmet Canpolat’ın, 6-12 yaş aralığındaki çocuklara hitap eden Bilgi Evi Projesiyle minikler, bilgi ve araştırma ihtiyaçlarını gidererek, eğlenceli ve öğretici bir ortamda yeni beceriler kazanma, potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme imkanı bulacak. İçerisinde; Beceri ve Zeka Oyunları Atölyeleri, Görsel ve İşitsel Sanatlar Atölyesi, Bilim Atölyesi, Kütüphane, Sportif Aktivite Alanları ile Rehberlik ve Danışmanlık Hizmeti’nin yer alacağı Bilgi Evi, çocukların geleceğe hazırlandığı bilgi ve beceri merkezi olacak.

OKUMA SALONLARI VE DİJİTAL KÜTÜPHANE

Gençlerin eğitimine önem veren Başkan Mehmet Canpolat, Okuma Salonları ve Dijital Kütüphane ile öğrencilere, bilgiye ve eğitime kolay erişim imkanı sunacak. İlçenin farklı noktalarında uygun bulunan alanlara kazandırılacak olan projede; modern ve konforlu Okuma Salonları ile Dijital Kütüphane yer alacak. Gençlere; Ders Çalışma Alanları, Grup Çalışma Alanları, Kitap Okuma, Dijital Kütüphane ve Dinlenme Alanları sunulacak. Dijital kütüphaneler, e-kitap, e-dergi, sesli kitap ve akademik veri tabanları ile geniş bir yelpazede dijital içeriğe erişim sunacak. Yüksek hızlı internet bağlantısı, bilgisayarlar ve tabletler gibi modern teknolojik altyapı ile donatılan Okuma Salonları ve Dijital Kütüphane, gençlerin hizmetinde olacak.

STEM MERKEZLERİ

Haliliye Belediyesi, Liselerarası Bilgi Yarışmasını kazanan Necmettin Erbakan İmam Hatip Lisesine kazandırdığı STEM ve Bilim Atölyesinin gençler tarafından yoğun ilgi görmesi üzerine STEM Merkezlerinin sayısını artırıyor.

Başkan Mehmet Canpolat’ın, gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çocukların ve gençlerin hizmetine sunacağı STEM Merkezlerinde; bilim, mesleki ve teknolojik gelişim konularında gençlere daha yenilikçi eğitimi fırsatları oluşturma ve öğrencilerde bu alanlara yönelik kariyer bilinci geliştirmek hedefleniyor. Geleceğin yenilikçi ve üretken nesillerinin yetişeceği STEM Merkezlerinde; 3D Yazılım Uygulamaları, Algoritma Eğitimleri, Yazılım Eğitimleri, Robotik Kodlama ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları yer alacak.

EMEKLİLER KONAĞI

Haliliye Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında emeklilerin keyifli zaman geçireceği Emekliler Konağı projesini hayata geçirecek. Haliliye’nin ulu çınarlarına vakitlerini değerlendirecekleri, sohbet edip, bir araya gelebilecekleri yeni bir alanın sunulacağı Emekliler Konağında, Egzersiz Salonu, Kitap ve Gazete Köşesi, Satranç ve Dama Alanı bulunacak. Dinlenme Alanı ve çeşitli ikramların da yer alacağı Emekliler Konağı, ulu çınarların hoş vakit geçirecekleri adres olacak.

SOSYAL DESTEK KARTI “HALİLİ KART

Başkan Mehmet Canpolat ile hayata geçirilecek “Halili Kart” ile sosyal yardım anlayışında dönüşüme imza atılacak. Yaklaşık 30 bin ihtiyaç sahibi ailenin faydalandığı Sosyal Market hizmetinde uygulanacak yeni model ile vatandaşlar, ihtiyaç duydukları ürünleri, Belediye tarafından akredite edilecek küçük esnaftan Halili Kart aracılığı ile temin edebilecek. Enerjiden, insan kaynağından ve fiziki alandan tasarrufun sağlanacağı Halili Kart ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha fazla yardım ulaştırılacak. Belediye-esnaf-vatandaş işbirliği sayesinde ise küçük esnafın güçlenmesi ve yerel ekonominin canlanmasını hedefleniyor.

MOBİL SAĞLIK HİZMETİ

Başkan Mehmet Canpolat, merkez ve kırsal ayrımı yapmadan sürdürdüğü hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek, Mobil Sağlık Aracı ile kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşlara Ağız ve Diş Sağlığı hizmeti götürülecek. 

Tam donanımlı Mobil Sağlık Aracı ile Haliliye’nin tüm kırsal mahallelerinde ücretsiz diş taraması ve diş hekimi hizmeti sunulacak. Taramada, herhangi bir sorun tespit edilen vatandaşlara, mobil araçta bulunan diş hekimi tarafından gerekli tedavi uygulanacak. Sağlık eşitsizliğini azaltma yolunda önemli bir adım olan Mobil Sağlık Aracı ile erken teşhis ve tedavi ile ağız ve diş sağlığı problemleri önlenerek, ağız ve diş sağlığı bilincinin artırılması sağlanacak.

DEVTEYŞTİ HANIMLAR KONAĞI

Kadınlara pozitif ayrıcalıklar sunan ve değer veren Başkan Mehmet Canpolat, ilçedeki Hanımlar Konağı sayısını artırıyor. İpekyol ve Osmangazi Mahallelerinde hizmete sunulan Hanımlar Konağının kadınlar tarafından yoğun ilgi görmesi sonucu, 3. şubesi Devteyşti Mahallesine kazandırılıyor. Kadınların, sosyal ve ekonomik hayatlarına katkı sunmalarının amaçlandığı Hanımlar Konağı, nüfus yoğunluğunun olduğu Devteyşti bölgesinde kadınlara vakit geçirecekleri yeni bir alan sunacak. Devteyşti Hanımlar Konağında; kadınların sağlıklı kalmak için spor yapabilecekleri Fitness Salonu, aile ekonomilerine katkı sağlayacakları Meslek Edindirme Atölyeleri, hoş vakit geçirip, sohbet edebilecekleri Kafeterya, çocuklarını gönül rahatlığıyla teslim edecekleri Kreş yer alacak.

PAŞABAĞI ve ŞEHİTLİK MİLLET EVİ

Kadınların meslek öğrendiği, aile ekonomilerine katkı sunduğu Milletevlerini sayısı artırılıyor.

Başkan Mehmet Canpolat’ın mahalle gezileri sırasında  gelen yoğun talep üzerine Paşabağı ve Şehitlik Mahallelerine Millet Evi kazandırılacak. Usta öğreticiler tarafından eğitimlerin verildiği Millet Evinde; dikiş- nakış, kuaför, Kur’an-ı Kerim ve el sanatları kursları yer alacak.

İPEKYOL KAPALI SEMT PAZARI VE OTOPARK

Mahallelerde ihtiyaca yönelik projelere imza atan Başkan Mehmet Canpolat, İpekyol Mahallesinin kangrenleşmiş sorunu çözüyor. Nüfus yoğunluğunun olduğu İpekyol Mahallesinde, Modern Semt Pazarı projesi hizmete sunulacak. Güvenlik kamerası, aydınlatma sistemi, soğutma sistemiyle vatandaşlara gönül rahatlığıyla pazar alışverişi yapabilecekleri bir alan sunulacak. Vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak olan Kapalı Semt Pazarı, pazarın kurulmadığı günlerde ise Otopark olarak kullanılabilecek.

Anahtar Kelimeler:
HaliliyeMehmet Canpolat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17