banner268

Şanlıurfa'da Tedavi Edilen Kuşlar Doğaya Salındı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'ne çeşitli illerden tedavi için 4 kızıl şahin ve 1 kara çaylak, Gölpınar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 2 ay boyunca tedavi edildi. Tedavileri tamamlanan hayvanlar,  doğal ortamlarına bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 3'üncü Bölge Müdür Yardımcısı Fehmi Yüksel, komşu illerden getirilen yaban kuşların tedavilerinin bittiğini belirterek, "Yaralı olarak merkezimize getirilen yaban kuşlarına burada 2 ay süren rehabilite ve tedavilerinin ardından kuşlar sağlıklarına kavuştu. Aşılama projesi kapsamında şahin ve kara çaylağı yeniden doğaya bıraktık. Tabi bırakmadan önce de bunların halkalamasını yaptık. Böylelikle nerede olursa olsun bunların Türkiye'nin kuşu olduğu ve Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından halkalandığının ispatı olacaktır" dedi.

Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Reşat Ektiren ise, 2 aylık tedavinin ardından kuşların rehabilitasyon kafeslerine alındığını ve gerekli fiziki tedavi koşullarının sağlandığını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269