Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı ikinci birleşim meclis toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar Başkanlığı’nda meclis üyelerinin katılımıyla meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

Yoklama ve açılış konuşmaların ardından gündem maddelerin okunmasına geçildi. Okunan gündem maddeleri içerisinde Halfeti’deki taşınmazların satışı için encümene yetki verilmesi meclis üyelerinin oluruna sunuldu.,

Gündem maddesinin okunmasının ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cihan Canbeyli, “Bundan bir ay önce 6 taşınmazsın satışı için encümene yetki verildi. Bu parselerin satışında elde edilecek gelirlerle herhangi bir proje yapılacak mı yada ne düşünülüyor çalışma var mı” ifadelerini kullandı.

Canbeyli’nin sorusuna istinaden açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Projede ziyade ilk olarak borçların azaltılması gerekiyor. Harcama detayı verilirse 2022 yılından bugüne kadar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 18 kez kredi çekmiş son kredinin de başvurusu yapılmış ve bizim imzalamak zorunda kaldığımız yeni kredi oldu toplamda 18 tan kredimiz var. Bizim bundan sonraki hedefimiz asla kredi çekmemek önceliğimiz kredi borçlarımızı bitirip sıfırlamak” dedi.

EYYÜBİYE’DE TARİHİ BÖLGELER İÇİN YENİ UYGULAMA EYYÜBİYE’DE TARİHİ BÖLGELER İÇİN YENİ UYGULAMA

İlerleyen günlerde borçlarla ilgili kamuoyuna açıklamada bulunacağını belirten Gülpınar, “Gelir konusunda ciddi sıkıntılarımız var. Belediyenin, şirketlerin ve ŞUSKİ’nin ayrı borçları var bununla ilgili ilerleyen günlerde kamuoyuna açıklamada bulunacağız” dedi.

Ocak ayından bugüne iller bankasının gelirlerinde yüzde 40 düşüş olduğunu ifade eden Başkan Gülpınar, “İller bankasının gelirleri Ocak ayından bu yana düşüyor yani Ocak ayından bugüne yüzde 40 bir düşüş yaşadık. Enerji giderleri çok fazla, mevsimsel açıdan baktığımızda yol, asfalt ihtiyaçları acilen giderilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Her ay sabit giderlerinin 450 milyon TL olduğunu ifade eden Gülpınar, “Aylık sabit 115 milyon TL kredi ödememiz var, 230 milyon TL memur, işçi maaş ödemeleri var, diğer giderlerle birlikte belediyenin aylık 450 milyon TL giderimiz var. İller bankasının bu ay gönderdiği 210 milyon TL bu gelir git gide düşüyor. Biz yemesek, içmesek, hiçbirşey yapmasak 450 milyon TL sabit giderimiz var bundan dolayı bizim ek gelire ihtiyacımız var. Seçimden önce belediye başkanları projelerini açıklıyordu ben açıklamadım az çok durumu biliyordum bana projeniz nedir diye sorduklarında ben hep paraya bakarız dedim geldim paraya baktım parayı göremedim. Çok güzel projeler var ama iki aydır

Taşınmazsın satılması için encümene yetki Yeniden Refah Partisi ve AK Parti Meclis Üyelerinin oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Editör: TE Bilisim