banner268

Cindoğlu: “Yaşlılarımız milletimizin onurudur”

Cindoğlu, yaptığı açıklamada, Yaşlılar Haftası sayesinde yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak, yaşlanmayı sağlıklı biçimde sürdürebilmelerini desteklemek ve yaşadıkları hak ihlallerinin önüne geçmek için gerekli çalışmaların yapılmasını sağlayarak, bu konuda bilinç oluşturulmasının amaçlandığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından “Yaşlanan Dünyada Kimseyi Geride Bırakmamak” mottosuyla hazırlanan 2023 Dünya Sosyal Raporu, global ölçekte yaşlı nüfusunun 2050 yılında 1,6 milyara ulaşacağının öngörüldüğünü ifade eden Cindoğlu, Türkiye'de ise TÜİK verilerine göre 2023 yılında yaşlı nüfus oranı Cumhuriyet tarihinde ilk kez çift hanelere çıkarak %10.2 olarak kaydedildiğini belirtti.

“ONLARA SAHİP ÇIKMAK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR”

Cindoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır.

Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur vericidir.

Bu duygularla tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaHarran üni
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269