banner268

Türkiye, Rusya ve İran'dan, Suriye'de Güvenli Bölgeye Onay

Suriye'de güvenli bölgeler oluşturulmasına Astana sürecine katılan garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran'dan onay çıktı. Türkiye, güvenli bölge için yıllardır ısrar ediyordu.

Türkiye yıllardır mücadele verdiği Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusunda önemli bir adım atıldı. Dünyanın gözünü çevirdiği Astana'daki Suriye zirvesinde masaya yatırılan güvenli bölgeler için taraflar anlaştı.

Kazakistan Dışişleri Bakanı Kayrat Abdrahmanov, görüşmelerin ikinci ve son gününde, basına taraflar arasında sağlanan anlaşmaya dair açıklama yaptı.

MUTABAKAT SAĞLANDI

Kazak Bakan, garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye iç savaşındaki taraflar arasında "çatışmasızlık bölgeleri" oluşturulması konusunda mutabakat sağladığını duyurdu.

İmzacı ülkelerin Suriye'nin toprak bütünlüğünü bir kez daha taahhüt ettiğini belirten Abdrahmanov, Suriye krizinin barış yoluyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Abdurahmanov, temmuz ayının ilk haftasında Ankara'da teknik toplantının, ardından Astana'da üst düzey görüşmelerin yapılacağını duyurdu.

Açıklamanın ardından, Türk, Rus ve İranlı yetkililer mutabakat metnini imzaladı.

Metne, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Önal, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev ve İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabiri Ensari imza attı.

Anahtar Kelimeler:
SuriyeGüvenli Bölge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269