banner268

15 Temmuzu Asla Unutmayacağız.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, tüm yurtta altı gün boyunca düzenlenecek olan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programının ikinci günü '15 Temmuz' konulu resim sergisi ile başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sergi salonunda düzenlenen serginin açılışını Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Z. Abidin Beyazgül ile İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Hamit Arvas gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2016 tarihinde Türk askeri içerisine sızmış Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca planlanan darbe girişimine karşı vatandaşların göstermiş olduğu mücadelenin ölümsüzleştirildiği sergide, 60 fotoğraf yer aldı.

Sergiyi gezerek fotoğrafları yakından inceleyen Vali Erin, Başkan Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Beyazgül'e bilgiler veren İhlas Haber Ajansı Genel Müdürü Arvas, eserleri Şanlıurfa'da sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

VALİ ERİN: 15 TEMMUZ'U HİÇ BİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

15 Temmuz'un ruhuna uygun programlar hazırladıklarını belirten Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “15 Temmuzla ilgili bir hafta süresince programlar gerçekleştirilecek. Bu programlara tüm vatandaşlarımızı tekrardan davet ediyorum. Günün anlam ve önemine uygun etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuz, Türk milletini oluşturan bu aziz milletin yeniden dirilişinin ve ruh bulmasının günüdür. Dolayısıyla bu ruha anlamlı bir şekilde tüm programlarımızı halkımıza sunmanın gayreti içerisindeyiz. Şehitlerimizin hepsinin ruhu cennet olsun. Birlikteliğimizi beraberliğimizi göstererek böylesine bir program düzenledik. Tanklar karşısında kahramanca duran, son teknolojik silahların karşısında canını siper eden babalarımız, kadınlarımız ve tüm kardeşlerimizi tekrardan yâdediyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN PROGRAMLARA DAVET

Programlar ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Nihat Çiftçi ise, "15 Temmuz tarihi, milletimizin kendi iradelerine sahip çıkması, demokrasi anlamında ve yine darbelerin son bulması adına tarihe altın harflerle yazılmıştır. Ben tekrardan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise nice sağlıklı günler diliyoruz. Bu tarihin geleceğe taşınması ve unutulmaması gerekiyor. Tüm bu çerçevede bu sergimizin de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Tüm Şanlıurfa halkımızı sergimize davet ediyorum" dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı'nın ikinci günü akşam saatlerinde Rabia Meydanında Kur'an-ı Kerim tilaveti, şehitler için hatim duası ve ilçe belediyelerinin ikramları ile devam edecek.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17