banner268

Ağbal; "Yaklaşık 73 milyar liralık alacağı yapılandırma imkanına kavuşuyoruz"

Uygun bir takvim üretilirse 2 Mayıs’ta Komisyonda görüşmelere başlanacak. Yaklaşık 73 milyar liralık alacağı yapılandırma imkanına kavuşuyoruz. Yeni getirdiğimiz uygulama 8-9 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor.

Mevcut yapılandırmaya başvurmayanlara yeni imkan

Yeni imkanın kapsamını da anlatan Ağbal, mevcut yapılandırma uygulamasına 2016 Haziran’dan önceki borçların dahil olduğunu, yeni uygulamayla ise 1 Temmuz 2016’dan 31 Mart 2017 tarihine kadar olan dönem içinde vadesinde ödenmemiş vergi, gümrük vergisi, sosyal güvenlik primleri ve bir kısım kamu alacaklarını yeniden yapılandıracaklarını belirtti.

Geçen yıl haziran ayı ve daha öncesi dönemlerde borcu olduğu halde, bu borçları için yapılandırmaya müracaat etmeyen vatandaşların da yeni getirilen kanundan yararlanarak, yeniden yapılandırma başvurusunda bulunabileceklerine dikkati çeken Ağbal, şöyle devam eti:

"Bu açıdan bakıldığında 2017 Mart ayına kadar olan bütün vergi, prim ve diğer bazı kamu alacaklarını yapılandırmış oluyoruz. Yaklaşık 7,2 milyon Maliye’ye, 3 milyon da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafına borcu olan vatandaşımız var ama bir kişinin iki tarafa da borcu olabilir. Dolayısıyla, yeni getirdiğimiz uygulama 8-9 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor."

Anahtar Kelimeler:
EkonomiMaliye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269