banner268

Terör örgütlerine karşı devletin organları ile beraber kooordineli olarak calışmaya devam edecegiz.

Harran Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada;

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay milletvekili Mevlüt Dudu Türkiye Büyük Millet Meclisine Üniversitemizin FETÖ terör örgütü ile mücadelesine ilişkin bir soru önergesi vermiş ve bu soru önergesi haber olarak Cumhuriyet gazetesinin 04,07,2017 tarihli baskısında yer almıştır.

15 temmuz kanlı darbesinden sonra, Harran Üniversitesi rektörlüğü, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Başsavcılığı, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü koordineli bir şekide FETÖ terör örgütü ile mücadele yürütmüştür. Bu kapsamda Şanlıurfa Başsavcılığı FETÖ şüphesi olan kişiler hakkında rektörlüğe çeşitli zamanlarda cevaplamak üzere sorular sormuştur. Harran Üniversitesi rektörlüğü bu sorulara cevap hazırlamiş ve bu cevapları Başsavcılığa göndermistir.Şanliurfa Başsavcılığına gönderilen bu yazılar milletvekili tarafından "fişleme dosyası" olarak bahsedilmektedir.Harran Üniversitesi rektörlüğü olarak bugüne kadar oldugu gibi bugünden sonra da her türlü terör örgütlerine karşı devletin organları ile beraber kooordineli olarak calışmaya devam edecegiz.

Haber’de ayrıca Fatih Üniversitesinde çalıştığıma dair bir kısım yer almıştır İstanbul Teknik Üniversitesinden görev yaptığım 1997-1998 öğretim yılında bir yarıyıl 3 saatlik bir derse girdim çalıştığım üniversiteden devam etmek için o zaman izin istedim. Çalıştığım Üniversite izin vermediği için ders vermeye devam edemedim. Milletvekilinin verdigi Önergede "Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ders verdiği" yazısına tarih kasten eklenmemiştir. Çünkü 1997 yılında ders verdi denilse kimse bu iddiaya değer vermeyecekti.

Terör örgütü PKK’yi destekleyen bildiriye imza atan akademisyenlerin terör örgütüne iltisakları ve haklarında ne yapılmasi gerektiği konusu YÖK tarafından belirlenmiştir. Harran Üniversitesi bu çercevede hareket etmistir.

CHP Hatay Miletvekili Mevlut Dudu tarafından verilen bu önergede gizli bir FETÖ parmağı olduğu kuşkuşu yüksektir.

1)Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Bassavcılığı arasında geçen yazışmalar 15 temmuz kanlı darbesinin hemen akabinde gerçekleşmiştir. Şimdiye kadar gündeme gelmeyen bu konu, neden Şanlıurfaya yeni bir Vali ve yeni bir Başsavcı atandığı günlerde gündeme taşınmıştır. Burada hedeflenen kamu kurumları arasında bir fitne üretmektir. Bu da FETÖ terör örgütünün taktikleri arasındadır.

2)Milletvekilinin önergesinde "Fatih Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde ders verdigi" cümlesine tarih kasden eklenmemistir. Kasden tarih vermeyerek FETÖ irtibatı kurmaya çalışmıştır. Bu da FETÖ taktiklerinden biridir.

3)Harran Üniversitesi rektörlüğü olarak FETÖ ve PKK terör orgütleri ile mücadelemiz hukuk çerçevesi devam edecektir. Bu kapsamda Şanlıurfa Valiliği ve Şanlıurfa Başsavciliği ile koordineli çalışmamız devam edecektir. Devlette daimilik esasdir. Kişilerin değişmesi ile devletin terör örgütleri ile mücadelesi sekteye uğratılamaz.

4)Şanlıurfa coğrafi, etnik, dini yönden stratejik bir konumda oldugundan terör orgütlerinin yurt dışındaki akıl hocaları Şanlıurfada fitne üretmek için gece gündüz çalışmaktadır. Harran Üniversitesi rektorlüğü olarak hedefimiz kurumumuzu her türlü fitneden uzak tutarak, asli vazifemiz olan eğitim ve ARGE de üniversitemizi Türkiyenin sayılı üniversiteleri arasına yerleştirmektir.

5)Terör örgütleri ile mücadelede sayın milletvekilimizin bizi desteklemek yerine olayların hakikatını incelemeden hakkımızda önerge vermesi bizi üzmüştür. Bu terör örgütlerini cesaretlendirecek bir durumdur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17