57 yıl önce vatani görevini yaparken şehit olan İsmail Güngör Bozanoğlu adına Ailesi tarafından ortaokul yaptırılacak.

95D1Ed29 E9F1 471E 92B5 B2F15944D66D

Şanlıurfa Valiliği ile Hacıbozanoğlu Ailesi düzenlenen törenle okul yapımı için protokol imzaladı. Eyyübiye İlçesi’nde yapılacak 40 derslikli okulun, 8 ay içinde tamamlanarak, eğitim öğretime kazandırılması hedefleniyor.

Vali Şıldak Birincileri Ağırladı
Vali Şıldak Birincileri Ağırladı
İçeriği Görüntüle

5B022E33 027C 4781 Ab28 F1B452767777

Hacıbozanoğlu Ailesi 18 yıl önce de Şanlıurfa’da okul yaptırmıştı

Aile adına protokolü imzalayan İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren iş insanı Murad Fehmi Bozanoğlu, “Babam merhum Mehmet Hacıbozanoğlu’nun adını taşıyan ilkokulu 18 yıl önce eğitime kazandırmıştık. Bugün okulda 4 binin üzerinde öğrencinin eğitim aldığını görmek ailemizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Amcamız şehit İsmail Güngör Bozanoğlu için de bu imkanı bize bahşeden Cenab-ı Allah’a hamdediyoruz” dedi.

142B4F10 74Ca 4429 9Aa6 959F0B9E700A

Yıkılan cezaevi alanı eğitim yuvası oluyor

Okul yapımında tamamen kendi öz kaynaklarını kullanacaklarını ve ‘vergiden muafiyet’ imkânından yararlanmayacaklarını açıklayan Murad Fehmi Bozanoğlu, eski bir cezaevinin yerinin Valilik tarafından okul yapımına tahsis edilmesinin kendileri ayrıca mutlu ettiğini açıkladı. İş insanı Bozanoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnşallah, ay sonunda temelini birlikte atacak ve 8 ay gibi kısa bir sürede okulumuzu tamamlayarak Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Aslında tören yapmak gibi bir düşüncemiz yoktu, zira hayır işinin gizlisi makbuldür. Ancak, hemşerilerimize örnek olmak ve yeni hayır işlerine vesile olabilmek için bu adımı atıyoruz. Bir zamanlar tutukluların kaldığı cezaevi arazisinin artık bilgiyle, ilimle, bilimle, gençlerimizin umutlarıyla buluşacak olması bizler için tarifsiz bir mutluluk.”

Milletvekilimiz Cevahir Asuman Yazmacı vesile oldu

Desteklerini esirgemeyen tüm yetkililerine teşekkür eden Bozanoğlu, “Bozanoğlu Ailesi olarak Şanlıurfa’ya hizmet etmek ailemizin bize bıraktığı en kıymetli mirastır. İstanbul’daki iş yerimizi ziyareti sırasında bu eğitim yatırımını hayata geçirme kararını almamıza vesile olan Milletvekilimiz Sayın Cevahir Asuman Yazmacı’ya, arsa tahsisi hususunda destek veren Valimiz Sayın Hasan Şıldak’a ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederim” dedi.