banner268

ŞANLIURFA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SÜPÜRME”TEKNİĞİYLE İL GENELİ AŞILANIYOR

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne Bağlı ilçe Sağlık Müdürlüklerinde Harran 30, Akçakale 30, Eyyübiye 51,Viranşehir 30,Siverek 36,Haliliye 51,Ceylanpınar 15,Bozova 15,Hilvan 15,Suruç 15, Halfeti 13 Birecik 20,Ekip Mahalleleri dolaşarak Aşı çalışması yaptılar.

Cumartesi Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğü, Pazar Haliliye ilçe Sağlık Müdürlüğünde oluşan ekipler, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM, İlçe Sağlık Müdürleri ve Hizmet Başkanları Aşı uygulamasına çıkacak sağlık çalışanları ile birlikte kahvaltı yaparak sahaya yolculadılar.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM yaptığı açıklamada;

“Cumartesi Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğünde saat 08.30 itibari ile ilçe müdürlüğümüzde yoğun bir çalışma var. Geçtiğimiz 10 gün içerisinde iki defa Viranşehir, Harran, Akçakale, Eyyübiye, Siverek, Haliliye, Ceylanpınar, Bozova, Hilvan, Suruç, Halfeti, Birecik’e gidildi. “SÜPÜRME” dediğimiz yoğun ekipler ile aşı oranı düşük olan kırsal mahallelerimize, köylerimize gidiyoruz. Bu Cumartesi Eyyübiye İlçe sağlık Müdürlüğündeyiz, sabahın erken saatlerinde hazırlıklar yapıldı. Ekipler 3 er kişiden oluştu, çalışanlarımız gideceği yerleri biliyorlar gittikleri mahalleye yoğunlaşacaklar, aşıları olmayan, aşısı eksik olan vatandaşlarımızın aşılarını yapacaklar. Bildiğiniz gibi yeni bir dalgadan Omicron dalgasından söz ediliyor Ülkemizde şu an yok ama olası bir omicron salgınına karşı tedbirlerimizi arttırıyoruz. Bu kapsamda soğuk cumartesi sabahı Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Çalışanlarımız ile beraberiz sahada en yüksek aşı seviyesine ulaşacağımızı umuyoruz. Pazar Haliliye ilçe sağlık müdürlüğünde aynı çalışma olacaktır. Sağlık çalışanlarımıza öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet GÜLÜM, “Şu anda sahada ciddi anlamda bir mücadele var. Aile sağlık merkezlerimiz, Devlet hastanelerimiz, Eğitim ve Araştırma Hastanelerimiz, Mobil noktalarımız ve Gezici ekiplerimiz, hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Covid-19 Mobil Aşı ekipleri bugüne kadar olduğu gibi İl genelinde gönüllülük esasına dayalı olarak aşı yaptırmak isteyen tekbir vatandaş kalmayana kadar kapı kapı dolaşarak toplumsal bağışıklığı oluşturmak için, Covid-19 aşı uygulama çalışmaları devam edecektir” dedi

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAşıIl Sağlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17