banner262

Vali Tuna: Yarınlarımız Bugünden Daha Güzel Olacaktır

Jandarmanın 178’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen iftar programında konuşan Şanlıurfa Valisi Sayın Güngör Azim Tuna, Çanakkale’den 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar bu milletin ağır bedeller ödediğini hatırlatarak, “Hiç şüphe yok ki yarınlarımız bugünden daha güzel olacaktır” dedi.

Vali Tuna, konuşmasında şunları söyledi: “Sayın İl Jandarma Komutanım, şanlı Jandarma Teşkilatımızın kahraman mensupları, aziz şehitlerimizin kıymetli emanetleri, saygıdeğer gazilerimiz ve aileleri, hanımefendiler, beyefendiler,Terör örgütlerinin korkulu rüyası, milletimizin gözbebeği, halkın içinden halkın evladı, bir kanun ordusu, güçlü, güvenilir ve her durumda halkın imdadına hazır Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümü münasebetiyle kurulan bu iftar sofrasında sizlerle bir arada olmak şahsım için bir onur vesilesidir.178’inci kuruluş yıldönümünü kutladığımız Jandarmamız can ve mal güvenliğinin sağlanmasında, kamu düzeninin korunmasında ve millî birliğimizin geleceğe taşınmasında yüksek bir vazife şuuruyla aziz milletimizin sevgisini ve güvenini kazanmıştır. Bu anlamlı akşam vesilesiyle Jandarma Teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularla tebrik ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. Bin yıldır değerlerimizle yoğurduğumuz bu toprakları canıyla, kanıyla vatan hâline getiren tüm şehitlerimizi ve ömürlerini bu mücadeleye vakfeden tüm gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.Halkla iç içe, vatanın her köşesinde canını, cananını hiçe sayarak “Bir insana hayat veren bütün bir insanlığa hayat vermiş gibidir” İlahi Kelamını hayata geçiren Jandarmamız; yüreklere korku değil, güven ve huzur vermektedir. “Bir insanı öldüren bütün bir insanlığı öldürmüş gibidir” İlahi Kelamına inanmış bir millet olarak terörün insanlık düşmanı olduğu hususunda da şüphemiz yoktur. Biz insan hayatı konusunda bu kadar hassasken, sınırlarımızın ötesinde masum insanlar, kan ağlamaktadır. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında dahi öldürmekten, can almaktan geri durmayan hain ve kirli eller; bugün savaşlarla, terörle dünyayı ateşe vermiştir. Ülkemizde de yıllardır nice masum canımıza kast eden terör; nice ocakları söndürmüştür.

Her “şehit” dendiğinde yürek yaralarımız tazelenmektedir. Ancak yüreğimize ateş düşüren Nemrutlar bilsin ki biz vurulunca ölmüyoruz, şehit oluyoruz. Biz bir ölüp bin diriliriz. Ama onlar bunu anlayamazlar. Bin yıldır bu toprakları kanımızla vatan ettik. Çanakkale’de denediler, olmadı. Daha sonra Sevr ile bizi bir mağara oyuğu kadar yere hapsetmeye çalıştılar, olmadı. Son olarak 15 Temmuz’da denediler. İpleri efendilerinde olan kuklalar, iman dolu kalplere kurşun sıktı, millî iradeye bombalar yağdırdı, yine olmadı. Çünkü “ya şehit ya gazi olurum” ümidiyle istiklaline ve istikbaline koşan bir millet vardır karşılarında. Bir bin yıl daha bekleseler bu vatan yine bizimdir. Gönül mirasımıza, millî ve manevi değerlerimize sahip çıktığımız müddetçe bizim kalacaktır. Bir olduğumuz müddetçe iri ve diri olacağız.

Hiç şüphe yok ki yarınlarımız bugünden daha güzel olacaktır, çünkü 15 Temmuz gibi bir imtihandan milletçe yüz akıyla çıktık. 2053 ve 2071 vizyonlarından bahseden güçlü Türkiye olarak zalimin hasmı, mazlumun hısmı olmaya devam edeceğiz. Nitekim bize göç edenlerle; kardeşlik hukukumuzun bağladığı kaderimiz ve vicdanlı yürekleri dağlayan kederimiz birdir.Vatanın asıl sahipleri olan şehitlerimiz, bu ulvi değerlere hayatlarını adamışlardır. Onların kıymetli emanetlerine ve gazilikle onurlanmış vatan evlatlarına karşı, yerine getirmekten onur duyduğumuz sorumluluklarımız vardır.

Değerli Kardeşlerim,

Şanlı ve köklü geçmişiyle gönül mirasımıza, millî ve manevi hassasiyetlerimize sahip çıkan Jandarmamız; terörle mücadelenin yanı sıra doğal afetlerde, kazalarda, kaybolmalarda yürütülen arama-kurtarma çalışmalarında da başarılara imza atmaktadır. Jandarmamız sadece bizim canımızı değil, doğayı da korumaktadır. Çevre bilinciyle ağaçlandırma sahalarına fidan dikmekte; ekolojik denge ve doğal hayatın korunmasında, ulusal mevzuat ve uluslararası sözleşmeler ile koruma altına alınan canlı türleri ve alanların korunmasında da büyük hassasiyet göstermektedir. Yine Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi ile kadın haklarına ve toplumun temeli olan aileye yönelik hassasiyeti ile milletimizin takdirini kazanmıştır.Jandarmamızın gururu Jandarma Özel Harekât Birliklerini de bu nezih akşam münasebetiyle anmak gerekir. Hazırlanan başarılı klipte “Urfa semalarında yıldızlar selam verir” demişler. Jandarma Özel Harekât Birliklerine ve Jandarmamızın tüm birimlerine Şanlıurfalılar olarak yürekler dolusu selamlarımız var. Allah yar ve yardımcıları olsun.Bu duygularla başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve devletimizin bekası için canlarını seve seve feda eden Jandarma ve diğer tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerini minnet ve şükranla anarken, yürütülen hizmetlerde emeği geçen jandarma personelini ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.”

Albay Timuroğlu: Jandarma, Türkiye Cumhuriyeti’nin Gücü Ve Teminatı Olmuştur

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ise, mübarek ramazan ayında jandarma teşkilatının kuruluşunun 178’inci yıldönümünü kutlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, programa katılanlara teşekkür etti.Albay Timuroğlu, konuşmasında şunları söyledi: Tarihi başarılarla dolu 178 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Bizler, milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlığındayız. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarımız üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olmuştur.Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristlerle mücadele harekatı icra eden Jandarma, emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde, bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır.

Jandarma Genel Komutanlığı, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin yanında, sorumluluğuna tevdi edilen görevleri yerine getirmiş, daha etkin ve mücadele ruhu yüksek bir kurum olma yolunda İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.Jandarma Genel Komutanlığının gerek ulusal, gerekse uluslararası düzeyde kurumsal kimliğe sahip olduğunu ifade eden Albay Timuroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla 24 saat esasına göre vatan sevgisi ile dolu, tevazu, fedakarlık ve kahramanlık ordusu olarak milletimizin hizmetinde olan teşkilatımızın 178’inci kuruluş yıldönümü vesilesiyle, başta ulu önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ulusumuzun birlik ve beraberliği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anar, Jandarma teşkilatının fedakar personel ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.

İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirilen kutlama törenleri vesilesiyle verilen iftar yemeğine, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Jandarma personeli ve aileleri, şehit aileleri ile gaziler katıldı.

Törenlerde ayrıca Jandarmanın kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında il genelindeki okullarda yapılan şiir-anı yarışmasında ve İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli personel arasında yapılan atış yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz tarafından İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu’na bir plaket takdimiyle devam eden tören, İl Müftüsü İhsan Açık’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaJandarma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17