banner268

Vali Pehlivan Vefa Sosyal Destek Gruplarının Çalışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Öncelikle bütün Şırnaklı hemşerilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum.” diyerek sözlerine başlayan Vali Pehlivan: “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını karşı ülkemizde de yoğun bir mücadele veriliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelgeler istikametinde, bizler de bulunduğumuz Şırnak ilimiz merkez ve ilçelerimizde, bütün yurtta olduğu gibi koronavirüs ile mücadele kapsamındaki çalışmaları 7/24 esasına göre bütün ilgili kurum ve kuruluşlarımızla birlikte takip ediyoruz. Bu konuda özellikle sağlık çalışanlarımız, vakalarla birebir temas halinde olmak, tarama, muayene ve tedavi yapmak üzere ön saflarda yer alıyorlar. Bu vesile ile özverili çalışmalarından dolayı kendilerine bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum. Aynı şekilde 7/24 esaslı çalışan kolluk birimlerimiz, sağlık çalışanlarımızın en büyük destekçileri olarak gece gündüz özveriyle çalışıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum. Kovid-19 ile mücadele kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız himayelerinde birçok uygulama da hayata geçmiş durumda. İçişleri Bakanlığımızın genelgelerine istinaden bütün illerimizde Vefa Sosyal Destek Grupları kuruldu. Biz de ilk günden itibaren Şırnak ilimiz ve ilçelerimizde Vefa Sosyal Destek Gruplarını kurduk ve kurulan bu gruplar faaliyetlerini bugüne kadar etkin bir şekilde sürdürdü. Vefa Sosyal Destek Gruplarında toplam 3 bin 200 kişi görev aldı. Bunların içerisinde Emniyet ve Jandarma personelimiz, Öğretmenlerimiz, Memurlarımız, İmamlarımız, Zabıtalarımız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarımız, STK’larımız ve gönüllü gençlerimiz var. Burada gerçekten örnek bir model yapı oluştu. Görev alan bütün arkadaşlarımızı, gönüllü kardeşlerimizi kutluyor ve hepsine teşekkür ediyorum.
      Malumunuz, önce 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evde kalması, daha sonra 20 yaş altı gençlerimizin evde kalması yönünde kısıtlamalar uygulanmaya başladı. Elbette ki özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlarımızın ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçların karşılanması için 112, 155 ve 156 hatlarına çağrı yapabilecekleri duyurularak, onların evlerinden çıkmasına gerek kalmadan taleplerinin karşılanması ve evlerine ulaştırılması amaçlanmıştı. Ne mutlu ki bu talepler ve ihtiyaçlar yerine getirildi ve getirilmeye de devam ediyor. Vatandaşlarımızın bugüne kadar bu hatlara 3 binin üzerinde çağrıları oldu. Yapılan taleplerin tamamı Vefa Sosyal Destek Grubundaki ilgili arkadaşlarımız tarafından karşılandı. Bunların içerisinde zaman zaman gıda ihtiyaçlarına yönelik istekler olduğu gibi zaman zaman da maaşlarının çekilebilmesi ve benzeri yönünde talepleri oldu. Bu ailelerimizin ihtiyaçları karşılandı. Bir yandan da vatandaşlarımızın çağrıda bulunmasını beklemeden yardım faaliyetlerini hızlandırdık. Özellikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda hummalı bir çalışma yürütüldü. Bugüne kadar 32 bin gıda kolisi vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Ayrıca 12 bin kolinin dağıtım çalışmaları da devam ediyor. Ramazan ayı içinde toplamda 44 bin ailemize gıda kolisi ulaştırılmış olacak. Bunların önemli bir kısmı sağolsunlar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığımızın Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına aktarmış olduğu mali destekler ile alındı. Belediyelerimizin tedarik ettiği gıda kolileri oldu. Örneğin İl Merkez Belediyemiz Başkan ve ekibi sağolsun yaklaşık 6500 koli ve 8 ton et yardımını Ramazan ayı boyunca Destek Gruplarımız vasıtasıyla vatandaşlarımıza ulaştırıyor. Bunun yanında da hayırsever vatandaşlarımız 12 bin koli yardımında bulundu ve buna ilave 5 bin koli de taahhüt edildi. Bu vesileyle hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sağolsun Şırnak İlimiz, ülkemizdeki bütün illerde olduğu gibi vefasını gösteriyor.  
        Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında da yaklaşık 56 bin hanemize, hane başı 1000’er TL olmak üzere toplamda 56 milyon TL yardım ulaştırıldı. Bu 56 milyon TL, Vefa Sosyal Destek Gruplarımız tarafından vatandaşlarımıza evlerinde teslim edildi. Sadece merkezi noktalara değil, en ücra köylerimize, mezralarımıza kadar gidildi. 
      Hem 1’inci faz, hem de 2’inci faz kapsamında yapılan ödemelerimiz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın yılı şartlı nakit transferleri ödemeleri, yaşlılık maaşları aynı şekilde ödendi. Böylelikle virüs ile mücadele kapsamında Vefa Sosyal Destek Grupları kurulduğu günden bugüne İlimiz genelinde 85 bin ailemizin kapısını çaldı. Mükerrer defa gidilenler ile beraber, ki daha ihtiyaçlı olan ailelerimize defaatle uğranıp yardımcı olunuyor,  bu rakam neredeyse 100 bini buluyor. Tabi vakıflarımızın yaptığı nakit yardımlar da var. 7 bin ailemize de toplamda 2,5 milyon TL nakdi destek sağlandı. İnşallah, Ramazan ayı içerisinde de bir o kadar daha yardım yapıp, 5 milyon TL nakdi destek sağlamayı planlıyoruz. 
        İnanıyorum ki bu süreci en sağlıklı şekilde ve en az kayıp ile atlatacağız. Tabi gönül arzu ediyor ki hiç kayıp olmasın. Ama bu, pandemi olarak nitelendirilen bir salgın. Bununla ilgili olarak ilimizde tedbirleri en üst düzeyde tuttuk. Sağlık taramasına çok büyük önem verdik. Şehir giriş ve çıkış noktalarına çok büyük önem verdik, sağlık kontrolleri yaptık. Habur Sınır Kapısında temassız ticareti devam ettirdik. Oradaki kontrolü de ilgili kurumlarımızın müşterek çalışması ile iyi bir şekilde sağladık. Askeri birliklerimizde, Emniyet ve Jandarma birimlerimizde personellere, risk görülen köy veya mahallelerde vatandaşlarımıza yönelik taramaları ve karantina uygulamalarını sıkı tuttuk. Bu kapsamda yaklaşık 175 bin kişiyi sağlık taramasından geçirmiş olduk. Bunu niye yaptık? Varsa semptomları daha önceden kontrol altına almak için. Nitekim bunda başarılı da olduk ve vaka sayısını minimum düzeyde tutabildik.
        Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında da gerek kamu çalışanlarımız, gerek STK’larımız, vatandaşlarımız ve iş adamlarımız üzerlerine düşen görevi layıkıyla yapıyorlar. Kimi direkt hesaplara yatırmak yolu ile kimisi SMS yolu ile vefasını ortaya koyuyor.
        Hiç kimse merak etmesin, Allah’a şükür devletimiz büyük ve güçlü, bu zorlu süreçleri daha da güçlenerek atlatacak ve inşallah hep birlikte yarınlara emin adımlarla yürüyeceğiz. Bu vesileyle kovid-19 ile mücadele çalışmalarını himayelerinde yürüttüğümüz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bütün Bakanlıklarımıza, ilgili kurum ve kuruluşlara, İlimiz adına şükranlarımızı sunuyorum. İlimizde çalışmaları birlikte yürüttüğümüz Vali Yardımcılarımıza, Kaymakamlarımıza, kurumlarımızın idareci ve personellerine, belediyelerimize, sağlık çalışanlarımıza, Emniyet ve Jandarma personelimize, Vefa Sosyal Destek Gruplarında yer alan kamu görevlilerine, STK temsilcilerine, hayırsever ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 
        Şunu da ifade etmek isterim; koronavirüs salgını ile mücadelede durum her geçen gün iyiye gidiyor, ama mücadele süreci devam ediyor. Aman rehavete kapılmayalım, tedbirleri elden bırakmadan evde kalmaya, sosyal mesafeyi korumaya, maske kullanmaya devam edelim.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şırnakAli Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17