banner268

Önen, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar ziyaretinde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’ı kapsayan iki günlük Körfez ülkeleri ziyaretini gerçekleştirmek üzere Suudi Arabistan’a gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi; Türkiye ile kader birliği olan bu üç ülkeyle, geçmişte olduğu gibi bugün de, siyasî, ekonomik, askerî, kültürel ve beşeri alanlarda yakın ilişkilerimiz devam ediyor. Ziyaretimizin ana gündem maddesini, son günlerde Katar ekseninde yaşanan kriz oluşturuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bizler, Körfez’deki kardeşlerimiz arasında, ne surette olursa olsun, sorun ve sıkıntı yaşanmasını doğru bulmuyor; son hadiselerden büyük üzüntü duyuyoruz. Bugün, Müslümanlar olarak, her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmemiz, safları sıklaştırmamız gereken bir zaman diliminin içindeyiz” dedi.

Mescid-i Aksa, 7 milyarlık tüm İslam âleminin onurudur

Türkiye olarak tepkilerini güçlü bir şekilde ortaya koyduklarını, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanlığı olarak da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından da gerekli açıklamaların yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Filistin’de yaşanan sıkıntı, acı ve sorunlara her gün bir yenisi ekleniyor ve Mescid-i Aksa’da yaşananlar bunun bir örneği olmuştur. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; Mescid-i Aksa’ya karşı, özellikle son birkaç gündür sergilenen pervasızlıklar, İslam dünyasını derinden üzmektedir. Kudüs’teki Harem-i Şerif, sadece Filistinlilerin değil, 1,7 milyarlık tüm İslam âleminin onurudur, namusudur, kutsal mekânıdır. Harem-i Şerife yönelik kısıtlamalar ile Müslümanların onurlarının incitilmesi karşısında, İslam dünyasının tepkisiz kalması beklenemez. Kudüs’te yaşanan gerilimin bir an önce nihayet bulması; Mescid-i Aksa çevresinde yeniden sükûnetin hakim olması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’la durumu ele aldı, uzun uzadıya bir değerlendirme yaptılar. Cumhurbaşkanımız, kim olursa olsun insanların can, mal ve ibadet haklarına yönelik saldırıları tasvip etmediğimizi ifade etti. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak da bir kez daha mevcut İsrail yönetimini yerleşik teamüllere, hukuka ve temel insani değerlere uygun davranmaya davet etti ve İsrail yönetiminin, bölgede gerilimi daha da tırmandıracak adımlardan kaçınması gerektiğini belirtti. İslam dünyasının yeni ayrılıklara değil, işbirliğine ve dayanışmaya ihtiyaç var ve böyle hassas bir dönemde enerjisini iç tartışmalarla heba etmemesi gerekiyor” diye konuştu.

Emin Önen, Suudi Arabistan’a Körfez’de yaşanan krizin çözümünde büyük görev düştüğünü, yapılacak görüşmelerin ardından Kuveyt’e, gezinin son günü (Pazartesi) de Katar’a geçeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Başdanışmanlarından Abdülkadir Emin Önen de eşlik ediyor.

Anahtar Kelimeler:
Cumhurbaşkanı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269