banner262

Müezzinoğlu,"Dünya Emekliler Gününü en kalbi duygularımla kutluyorum"

Anayasamızın 60’ıncı maddesinde ifade edildiği gibi Sosyal Güvenlik Hakkı herkesin yararlanacağı bir insan hakkıdır ve bu hakkın en doğru şekilde yaşama geçirilmesi devletin asli görevleri arasındadır. Bizler sosyal devlet ilkesine bağlı yönetim anlayışımızla emeklilerimizin emeklilik döneminde müreffeh bir hayat sürmelerinin en büyük destekçisiyiz ve sağlıklı, huzurlu, refah düzeyi yüksek bir emeklilik hayatı geçirmeleri için verdiğimiz hizmetin ne denli önemli olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Gazi Mustafa Kemal’in emekli olduğu gün olan 30 Haziran gününü, Kurumumuzun asli görevlerinden olan ve büyük önem atfettiğimiz emeklilik hizmetleri çerçevesinde “Emeklilerimiz için ne yaptık, daha iyisini nasıl yapabiliriz?” sorusunu değerlendirdiğimiz bir gün olarak görüyoruz.

Bu görev bilinciyle sayısı 12 milyona yaklaşan emeklimiz için her türlü imkânı seferber ederek iyileştirici düzenlemeler yapmaya devam ediyoruz.

Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde; son 15 yılda emeklilerimizin en düşük emekli maaşlarına % 400’e varan zamlar yaparak ekonomik ihtiyaçların azaltılmasını ve giderilmesini sağladık. Emeklilerimizin enflasyona yenik düşmelerinin önüne geçtik.

Uzun zamandır üzerinde çalışılan banka promosyonu için imzalanan protokoller neticesinde her bir emeklimize 300 ila 450 TL arasında değişen meblağda promosyon ödemesi yapılmasını sağladık.

Memur emeklilerimiz için ikramiye ödemelerindeki 30 yıl sınırı kaldırılarak, bugüne kadar yaklaşık 220 bin emeklimize 1 Milyar 100 Bin TL ikramiye farkı ödedik.

Bayramlarda emeklilerimizin maddi sıkıntı yaşamamaları ve huzurlu bir bayram geçirmeleri adına maaşları bayram öncesinde hesaplarına yatırdık.

Ülkemizde bankacılık hizmeti vermekte olan kuruluşların neredeyse tümüyle anlaşmalar yaparak, emeklilerimize istedikleri bankadan ve şubeden maaş alma hakkı getirdik. Böylece emeklilerimiz için, banka kuyruklarında bekleme eziyetine son verdik.

Bunlar ve benzer birçok düzenlemeyle emeklilerimizin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, nesiller arası bir yardımlaşma ve dayanışma sistemi olan sosyal güvenlik sisteminin kalitesi artırıldıkça emeklilerimiz için daha çok refah ve huzur sağlanmış olacaktır.

Bugün olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınmasında çok büyük katkıları olan emeklilerimiz için gerekli her türlü iyileştirici düzenlemeyi yaparak, çalışma hayatlarında verdikleri emeğin meyvelerini en iyi şekilde almaları ve emeklilik hayatlarını huzur içinde geçirmeleri adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bugün, dününü yarınlara adayarak emek verenlerin günü… Bu duygu ve düşüncelerle; ülke kalkınması adına emek vermiş, alın terini devlet ve millet hizmetine adamış değerli emeklilerimizin bir kez daha Dünya Emekliler Gününü kutluyor, kendilerine sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Anahtar Kelimeler:
Emekiler
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17