banner268

Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi  işbirliği protokolü imzalandı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin üzerinde en çok durduğu konulardan biri olan madde bağımlılığıyla mücadele konusundaki adımlar atılmaya devam ediyor. Daha önce yine Eyyübiye Belediyesi tarafından Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) hayata geçirilmesinin ardından şimdi de Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi ile madde bağımlılığı konusundaki çalışmalar hız kazanıyor. Madde Bağımlılığı ile mücadele amacıyla kurulacak olan Koruma Bakım Rehabilitasyon Merkezi için Eyyübiye Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Eyyübiye Belediye Başkanlık makamında imzalanan protokole Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici imza attı.

Eyyubıye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci , Şanlıurfa için çok önemli bir konuda gerek ailelerin bilinçlendirilmesi gerek sonrasında rehabilitasyon çalışmalarıyla ilgili bu önemli bir projeye imza attıklarını belirterek,” Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında özellik ile bu koruma bakım rehabilitasyon merkezinin kurulması ile ilgili bizim Büyükşehir Belediyesinden 20 yıllığına devir aldığımız bir yer vardı. Burada bir taraftan bağımlı çocuklara yönelik korumalar bakım ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak. Diğer taraftan da tabi ki alkol ile mücadele konusunda Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı zaten bu konuda deneyimli bir nevi onlarında işin içerisine girmesi ile beraber biz bir taraftan lojistik destek vereceğiz yer konusunda diğer taraftan kendileri de bu projeyi gerçekleştirmek kaydı ile bu sıkıntı ile bir mücadelede adımlar atılacak. Şuan Urfa'da bir ilk bunu ifade edelim. Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir protokolün içerisinde ve böyle bir çalışmanın içerisinde yer almak bizim için önemli. Çünkü bu tarz madde bağımlılığının en çok olduğu ilçe hepinizin malumu varoşların çok olduğu Eyyübiye ilçesinde. Bunun ile ilgili ismine göre doğru bir mücadele başlatılıyor, ilgili taraflar konuya hakim taraflar ve konunun hakimi olan taraflar bir araya gelerek böyle bir protokole imza atıyorlar. Bu protokolde emeği geçen arkadaşlara ve diğer taraftan da Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımıza ve İl Müdürümüz Hasan beye teşekkür ediyoruz. Umarım Eyyübiye adına hayırlı bir protokol olacak bu protokolde kalmayacak tabi ki protokol imzalandıktan hemen sonrada Bakanlık nezdinde yapılmış çalışmalar var inşallah hızlı bir şekilde uygulamaya geçeceğiz.” Dedi.

ASP İl Müdürü Hasan Bilici ise,” Eyyübiye Belediyesi tarafından İl Müdürlüğümüze yer tahsisi yapılmış olan Koruma bakım rehabilitasyon merkezi olarak gerçekleştireceğimiz yapının üst yapısı İl Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilecek. 12 yaş üstü erkek çocuklarına yönelik olarak hizmet üretmeye başlayacağız inşallah. Bu konuda yardımlarını esirgemeyen Eyyübiye Belediyemize ve kıymetli Başkanımızı kurumum ve kendim adına teşekkürlerimiz arz ediyorum. Bu protokolünde hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaEyyubiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17