banner262

Engelli bireyler bilgisayar eğitimi almaya başladı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde görme engeli bireylere yönelik bilgisayar kursu vermeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projeyle engelli bireylerin teknolojiyi kullanımını sağlamak ve iş hayatına atılmalarını hedefliyor.

Bilgisayar'a yüklenen sesli işletme programın yardımıyla Halk Eğitim Merkezinden gelen uzmanlar tarafından kursa katılan görme engellilerin bilgisayar kullanımını hakkında eğitim veriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan imkandan dolayı Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür eden Görme Engeli Dernek Başkanı Fethi Öge; "Üyelerimize verdikleri bu imkan ve fırsattan dolayı büyükşehir belediyesine ve başkanımıza teşekkür ediyorum, üyelerimiz verilen bu kursala kendilerine da iyi imkanlar yaratacaklardır" dedi.

15 kişilik gruplar halinde başlatılan görme engelliler bilgisayar kursunun ilk projesine katılanlar 3 aylık eğitimden sonra MEB onaylı Bilgisayar sertifikası alacaklar. Daha sonra Şanlıurfa'daki tüm görme engellilerin bilgisayar kursuna katılması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaEngelli
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17