banner262

Ekinci,"Camilerimizde onarım çalışmalarımız devam edecek”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci rutin mahalle gezilerine devam ediyor. Periyodik olarak sürdürülen mahalle gezilerine devam eden Başkan Ekinci, bir yandan mahallelerde sürdürülen çalışmaları incelerken diğer yandan vatandaşların taleplerini birinci ağızdan dinliyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci son olarak Hacıbayram mahallesinde Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ve vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Ekinci, Cuma namazını da Eyyübiye Belediyesi tarafından bakım ve onarımı yapılan Fakirullah camiinde kıldı. Caminin bakım ve onarımını yapan Eyyübiye Belediyesi ayrıca, Harran Üniversitesi Mimari Restorasyon Bölümü öğrencileri ile ciminin iç ve dış hat sanatI ile süsleme işlemini gerçekleştirdi. Bölüm Başkanı Hülya Öztürk koordinesinde bölüm öğrencileri tarafından hat sanatI ile caminin iç ve dış süslemesi yapıldı.

Mahalle gezisi kapsamında çocukların da yoğun ilgi gösterdiği Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci açıklamasında şunları söyledi,” Bugün Hacı Bayram Mahallesinde Fakirullah Camisindeyiz. Cuma namazımızı eda ettik. Camiiler bizim ibadet ettiğimiz yerlerdir. Buraların daha düzenli olması noktasında bizlere görevler düşüyor. Bu kapsamda bizlerde Harran Üniversitesi Mimari restorasyon bölümü ile beraber buranın süslemesini yaptık. Yine gerek hat sanatları konusunda ve gerekse diğer taraftan yine buranın boya ve badana işleri konusunda bizim belediyemizin katkıları ile böyle bir çalışma yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu hat süsleme sanatını yapan hat sanatçıları ile ilgili diğer taraftan da tabiî ki camileri daha temiz tutulması adına daha güzel ortamların olması adına daha da yapılması gerekenler var. Camilerimizde bu tarz çalışmalarımız devam ediyor.”

Hacıbayram Mahalle Muhtarı İbrahim Akdemir ise,” Camimizin yapım ve onarımında katkısı bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ekinci’ye teşekkürlerimi sunarım. Sayın Ekinci her zaman bizim mahallemizin sorunlarıyla ilgilenip bizleri yalnız bırakmamıştır. Katkılarından dolayı kendilerine tekrardan teşekkürlerimi sunarım.” Dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaEyyubiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17