banner268

Dedeler Çanakkale gezisinde.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Engelliler Şube Müdürlüğünce hazırlanan YADES (yaşlı destek programı) kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik Çanakkale ve İstanbul gezisi programlarımız devam ediyor. Düzenlenen gezi programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ekrem Ayaz ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ASPİM Daire Başkanı Ahmet Çeken eşlik etti.

Daha önce Çanakkale ve İstanbul gezme fırsatı bulamamış 65 yaş üstü vatandaşların öncelikle alındığı program olan YADES “Yeşeren Çınarlar Projesi” Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetler yanı sıra evde sağlık hizmeti, gıda yardımı ve tadilat onarım çalışmalarını yürütülmektedir. YADES projesiyle Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa merkez ilçelerde 2000 haneye ulaşmış olup proje ofisinde kayıtları devam etmektedir

İstanbul'da tarihi yerleri ve boğaz keyfi yapan çınarlarımız akşam doğru Çanakkale'ye geçerek geceyi Çanakkale'de konakladılar. Sabah feribotlarla tarihi yarımadaya geçen çınarlarımız, nine ve torunlar Çanakkale Şehitliği’ni ve tarihi yarımadayı gezme şansı bularak, ecdadımızın orada yazdığı destansı zafere yeniden yaşadılar.

Çanakkale'yi daha önce görmediğini belirten Yeşeren Çınarlar, Büyükşehir belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin sağladığı imkanlardan dolayı tarifi anlatılmaz duyguları ecdat diyarında yaşadıklarını belirterek Başkan Çiftçi'ye ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaçanakale
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17