banner262

“Çocuk Dilenciliği İle Mücadele”

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Başkanlığında Büyükşehir Belediyesi, Haliliye Belediyesi, Eyyubiye Belediyesi ve Karaköprü Belediye Başkan yardımcılarıyla “ Çocuk Dilenciliği İle Mücadele” için toplandı.

ASP İl Müdürlüğü Başkanlığında Büyükşehir belediyesi ve merkez İlçe belediye başkan yardımcıları ile çeşitli sosyal ve ekonomik sebeplerle aileleri veya başka gruplar tarafından sokakta halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde çalıştırılan, dilendirilen ve sokakta her türlü tehlike ile karşı karşıya kalan çocuklar için toplandı.

Çocuk dilenciliğini bitirmek için düğmeye basan ve bu konuda başta Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi ve merkez ilçe belediyeler ile işbirliği yaparak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Bilici, Yeni bir programın hazırlanması ve kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği kanallarının güçlendirilmesinin Ulusal İstihdam Stratejisi’nde de öngörülen çocuk dilenciliğin sona erdirilmesi hedefine ulaşılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

“Ülkemizde son dönemde yaşanan göçler sebebiyle çocuk dilenciliğinde yoğun bir artış gözlemleniyor. Oyun oynaması, ailesiyle vakit geçirmesi, eğitim görmesi gereken yaşta çalışan çocukların fiziksel ve zihinsel olarak gelişimleri olumsuz yönde etkileniyor. Suriye’den ülkemize yaşanan göçler ise maalesef ülkemizdeki çocuk dilenciliğindeki artışa sebep oldu. ” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaAspim
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17