banner268

Çiftçiler,kaçak yapılan sulamanın önüne geçilmesini bekliyor.

Suruç Ovası Pompaj Sulaması Taşbasan Sol Sahil Sulaması 2. Kısım Şebekesi 19-15 nolu sulama hattı kapsamında yer alan 18 mahallede yaklaşık bir haftadır sulama sularının gelmemesinden dolayı pamuk ekili tarlalarda mahsuller kurumaya başladı.


Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesinin tamamlanmasına rağmen su seviyesinin düşük olduğunu kaydeden Muhtar Öncel, DSİ Müdürü ve yardımcıları bize çok yardımcı olmalarına rağmen yapacak pek bir şeyleri de kalmıyor. Sulama kanalında kaçak su çekilmekte ve vahşi sulama yapılmaktadır. Bizim Valilikten ve DSİ’den isteğimiz kaçak yapılan sulamanın önüne geçilmesi yönündedir. Dedi.
Çakırlar Mahallesi (köyü) muhtarı Mehmet Bilal Öncel yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “19. Hattın üzerinde çok yük var. Buna rağmen su çok eksik seviyede. Kanaldaki su oranı çıkış yerinde ful olmasına rağmen bize yetişinceye kadar yarıdan daha az bir duruma gelmektedir. Bu gelen su ilede bu arazilerin sulanması mümkün değil. Bu yüzden çiftçiler birbirlerine giriyorlar, kavga ediyorlar. Kanala yakın yerdeki sulamalar neyse olabilir diyoruz ama kimi şahıslar 8-10 luk borular ile tarlalarına su çekmişler. Buna biran önce bir çözüm bulunması lazım. Gerekirse 1-2 pompa daha eklenerek bu kaçaklarında telefi edilmesi lazım. Su yeterli gelmediği için başka türlü sulama yapmamız mümkün değil.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfa
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17