banner268

Çiftçi, "etkinliklere katılım gösteren tüm Şanlıurfalılara teşekkür etti"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'İsot Festivali' ulusal anlamda geniş yankı uyandırdı. Birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı 4 buluşma ile on binlerce Şanlıurfalıyı bir araya getiren festival, aynı zamanda memleket hasreti çeken gurbetçilerden de tam not aldı.

Damak tadıyla Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan Urfa İsotu'nun tanıtımına yönelik düzenlenen etkinliklere ulusal bir çok televizyon kanalı da yoğun katılım gösterdi. Sosyal paylaşım sitelerinde ilk sıralarda yer alan festivali, Urfa'ya gelme imkanı bulamayanlar da sürekli olarak sosyal medya üzerinden takip etti.

İLK BULUŞMA TARLADA İSOT HASADI İLE BAŞLADI

Festivalin ilk buluşması 16 Eylül'de Kısas mahallesindeki tarlada isot hasadıyla başladı. Hasada katılarak tarladan isot toplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bütün acılar böyle olsun" diyerek hasadın hayırlı olmasını diledi.

Tarlada hasadın ardından isot ürünlerinin yer aldığı standa geçerek ürünleri inceleyen Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, "İsot, Şanlıurfa'mızın çok önemli bir değeri. Böylesine bir değeri tanıtan Büyükşehir Belediyemizi tebrik ediyorum" diye konuştu.

İSOTUN TARLADAN SOFRAYA YOLCULUĞU TANITILDI

Festival kapsamındaki ikinci buluşma olan 23 Eylül tarihinde ise 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' konulu etkinlik düzenlendi. Mutfak Müzesinde yapılan programda isotun tarladan sofraya kadar uzanan yolculuğu katılımcılara tanıtıldı.

URFALI SANATÇILARDAN MUHTEŞEM KONSERLER

Bir çok etkinliği halka sunan Büyükşehir Belediyesi'nin 'İsot Festivali' programının üçüncü buluşması ise 7 Ekim'de Ulu Camii'nin önünden başlayarak Barutçu Hanı'na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşün son durağı Barutçu Hanı'nda hanın açılışı düzenlenirken buradaki programlar çerçevesinde 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' adlı fotoğraf sergisi davetlilerin beğenisine sunuldu. Aynı adreste Sedat Anar'ın konseri ile süren etkinlikler, aynı gün Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Tesisleri'nde birbirinden lezzetli ve yöresel isot yemeklerinin tanıtımı ile devam etti. 'Acının En Tatlısı İsot Yarışması' ile süren etkinlikler kapsamında akşam saatlerinde ise Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer, Zekeriya Ünlü ve Sedat Anar sevenleri ile buluştu.

EN İYİ ÇİĞKÖFTE İÇİN YARIŞTILAR

Festivalin bu yıl ki son buluşmasında ise bu kez Çiğköfte Yarışması düzenlendi. Sakıbın Köşkü ve Hamarat Eller Çarşısında gerçekleştirilen yarışmada dereceye girenler belirlendi. Songünkü buluşmada akşam saat 20.00'de yine birbirinden değerli sanatçılar Aşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer, sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN TÜM ŞANLIURFALILARA TEŞEKKÜR

Festivalin ardından bir değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, festivale katılım gösteren tüm Şanlıurfalılara teşekkür etti. Amaçların Şanlıurfa değerlerini tanıtmak olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Festivalimizin bu yıl ki ilk buluşması birbirinden güzel etkinlikleri içerisinde barındırdı. Halkımızın da yoğun katılımı oldu. Ben, festivalin yapımında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bu güzel birlikteliğe katılım gösteren Urfalı sanatçılarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269