banner262

Camiilerde Bildik Manzaralar!

Camilerde her Ramazan oluşan manzaralar bu yıl da değişmedi. Vatandaşlar, Eyyubiye ilçesindeki tarihi Ulu Cami olmak üzere bazı camileri neredeyse otele çevirdi.
sıcak havalardan bunalan vatandaşlar, çareyi klimalı camilerde yatmakta buldu.

Vatandaşlar, birçok cami gibi, tarihi Ulu Cami’yi adeta otele çevirdi. Oruçlu olmanın verdiği yorgunluk ile sıcak havalardan kaçan vatandaşlar ibadet etmek için geldikleri camide serin ve gölge yerlerde uyuyarak namaz vaktini bekledi. Bazı vatandaşların işi abartarak iftar saatine kadar uyuduğu camide ilginç görüntüler ortaya çıktı. Camiye gelen vatandaşların bir kısmı durumu olağan karşılarken, bir kısmı ise yaşlıların yorgun olabileceğini ancak gençlerin uyumaması gerektiği hususunda tepkisini dile getirdi.

“Ramazan ayı uyuma ayı değildir”
Cami görevlileri,“Görüyoruz kardeşlerimiz, yaşlı amcalar camide uyuyorlar. Tabi ki onların yorgunluğu olabilir. Ben genç kardeşlerimden şunu temenni ediyorum, Ramazan ayı uyuma ayı değildir. Tam aksine Kuran-ı bir bilinçle uyanma ayıdır. Yaşlı amcalarıma saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Genç kardeşlerime de başarılar diliyorum” dediler.


 

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaRamazan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17