banner268

Birecik'te kadınlar evleri dolaşıp sorunları dinliyor

Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Birecik halkının da yönetimde söz sahibi olması için sadece kadınlardan kurulu ekipler oluşturduklarını, bu ekiplerin mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı gezerek, vatandaşların sorun, öneri ve taleplerini dinlediğini belirtti.

3 bin 500 ev ziyareti yapıldı

Siyasi görüşü, fikri, inancı ne olursa olsun hiçbir ayrım yapmadan herkesi dinlediklerini ifade eden Pınarbaşı, "Bugüne kadar 3 bin 500 ev ziyareti yapıldı ve ziyaretlerimiz devam ediyor. Öncelikle belediyenin hizmetlerinden memnun musunuz. Eksik yanlarımız nelerdir. Yapılmasını istedikleriniz, talepleriniz var mı?' sorularının cevapları, vatandaşların cep telefonu numaraları ile birlikte not alınıyor. Alınan bu notlar, kurmuş olduğumuz birimimizde değerlendirilerek, anında yapılması gereken işler için hemen talimat veriliyor. Yapıldıktan sonra da vatandaşlarımıza telefonla geri dönüş sağlanıyor" dedi.

Kadınlar kentin yönetiminde söz sahibi

Bu uygulama nedeniyle vatandaşlardan çok güzel tepkiler aldıklarını vurgulayan Pınarbaşı,
"Vatandaşlarımız daha önce hiçbir belediye yöneticisinin kendi düşüncelerine önem vermediğini, bugüne kadar yapılmayanı yaptığımızı söylediler. Biz bunu iki amaçla yaptık. Bir, kadınlarımızın siyasi hayatta söz hakkı olduğunu, değer verildiğini göstermek için. İki, kadınlarımızın da bu şehrin yönetiminde söz sahibi olmaları için yaptık. Diğer taraftan kadınlar hakikaten sözlerinin arkasındalar, mertler. Ben bunu her ortamda söylüyorum. Onların sözü bizim için teminattır ve hakikaten onların desteği çok önemli" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaBirecik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17