banner262

Yıldırım: Alnında hain yazanın göğsünde kahraman yazsa neye yarar

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz’un gazeteci şehidi Mustafa Cambaz anısına Ankara Grand Oteli’nde düzenlenen ‘BYEGM 30. Yerel Medya Özendirme Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı. Yıldırım, “2017 medya ödül töreni yapıyoruz. Bu yılki ödüller 15 Temmuz şehidimiz Mustafa Cambaz adına düzenleniyor. Mustafa Cambaz başta olmak üzere 15 Temmuz alçak darbe karşısında göğüslerini siper eden, demokrasiyi kurtaran ve ülkemizin bağımsızlığı, birliği için gece gündüz demeden mücadelede eden, şehit düşen şehitlerimizi minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’de özgürlük alanları sizler sayesinde genişliyor, demokrasimiz sizler sayesinde güçleniyor” diyen Yıldırım, “Medya ve basının gücünü 15 Temmuz alçak darbe girişiminde bir kez daha sizlere hatırlatmak isterim. O gecenin şüphesiz kahramanları var. Bayrağını, milletini, ülkesini seven dirayetli bir hükümet var. O gecenin kaderini ve seyrini değiştiren medya var. Medya o gün durumdan vazife çıkarak hemen devreye girmiş ve alçak darbecilerin oyun planını bozmuştur. Yaptıkları işgal girişimi akamete uğramış, milletimiz duydukları haberle meydanlara akın etmiştir. Medya o gece hakikaten çok iyi sınav vermiştir” şeklinde konuştu.

Türkiye’de gerçekten ne olup bittiğini anlamak için yerel medyaya çok büyük ihtiyacın olduğunu anlatan Yıldırım, “Diyoruz ki yerel medya kuruluşlarımızın sayı ve etkinlikleri giderek artıyor. Bu da ülkemiz, geleceğimiz için ümit verici gelişmedir. Çünkü güçlü bir yerel basının demokrasiye yönelik teamülleri güçlendirdiği gibi ülkemizin geleceği için de teminat oluşturuyor. Hükümet olarak bizim amacımız, güçlü demokrasi için yerelleşme adına, yerel medyanın güçlenmesi için gerekli çalışmayı geçmişte de yaptık, bundan sonra da yapacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Başbakan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17