banner262

Özhaseki, “Haksız bir takım gelişmeleri önlemeye çalışıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehirleşme ve imarla ilgili yasal düzenlemeler üzerinde çalışıldığını belirterek, “Önümüzdeki günlerde imarla ilgili birtakım düzenlemeler gelecek. Bu düzenlemelerle, haksız birtakım gelişmeleri önlemeye çalışıyoruz. Belediyeler ve imar yasalarında bir hazırlığımız var. Bütün bunları önümüzdeki günlerde getireceğiz” dedi. İmarlaşmada temel değişmez yasaları hazırlayarak ortaya koyacaklarını anlatan Özhaseki, sonra da bunu delenlerin denetleneceğini bildirdi.

Bakan Özhaseki, “Tüm hırsızlıklar imardan geliyor” sözüne açıklık getirdi. Dünyanın en eski mesleklerinden birinin ‘hakkına razı olmadan başkasının hakkına el uzatmak, yani hırsızlık, yolsuzluk’ olduğunu belirten Bakan Özhaseki, son 10-15 yıl içerisinde şehirlerin hızlı gelişmesiyle kent rantlarının doğduğunu vurguladı.

Adaletsizlik var

Özhaseki, şöyle devam etti: “Bu konuda imar planları aslında çok yeterliyken, imar planlarında bozulmalar meydana gelmeye başladı. Bu bozulmalar, haksız yere birilerine menfaat sağlamalar, insanlardaki adalet duygusunu sarstığı gibi bu işi yapan idarecilere karşı da müthiş bir öfke duyulmasına sebebiyet veriyor. Parsel bazında yoğunluk artışları verilerek, insanlar arasındaki dengesizliğin, adaletsizliğin ortaya çıkıp herkesin canını yakan olayların önlenmesine gayret ediyoruz. Bunun için de yasaları hazırlıyoruz. İnsanlar sanayiden yüz çevirip gidip bir yerlerde en kıymetli yerlerde, en kıymetli semtlerde 50-100 kat yapmak için koşuşturuyorlarsa, bu bizim için bir tehlikedir. Eğer birileri en kısa kestirme yoldan, buralardan rant elde etmeyi düşünüyorsa bu bir tehlikedir. Mani olmaya çalışıyoruz.”

Askeri alanda istisna olabilir

Bakan Özhaseki, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından boşaltılan askeri alanların imara açılmasının söz konusu olmadığını anlattı. Özhaseki, “Ancak bir tek istisnası olabilir. O da yüzde 1’lere mi tekabül eder, binde 0.5’lere mi tekabül eder, onu çok bilmiyorum. İnsanların kullanmayacağı alanlar varsa yeşil alan yapmanın bir manası yok” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Imar Yasası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17