banner262

İyi haberler geliyor!


Türkiye Rus tarafına taahhüt ettiği bir adımı daha atıp buğday ve ayçiçek yağı gibi ürünlerde uygulamaya başladığı gümrük vergisini yeniden sıfırladı. Böylece Rusya'dan "karşı adım" beklenmeye başlandı. Rusya'mın Türk TIR'larına bu yıl için 6 bin geçiş belgesi vererek uçak krizi öncesi rakama dönmesi "olumlu bir adım" olarak karşılandı. Ancak Soçi zirvesinde söz verildiği gibi "tüm yasakların" kaldırılması ve Türk vatandaşlarının çalışma izni ile inşaat şirketlerinin faaliyet yasağı sorununun da artık noktalanması bekleniyor.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Rusya’dan buğday ithalatının hafta başında tekrar başladığını ve Rusya ile ticari ilişkiler önündeki engellerin “çok kısa sürede” tamamen kalkmış olacağını söyledi.Alınan bilgilere haberine göre Karadeniz Ekonomik İşbirliği İş Konseyi Forumu kapanış oturumunda konuşan Zeybekci, Rusya ile hizmetler ve yatırımları kapsayan bir serbest ticaret anlaşması için de görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, “Engellerin kaldırılması ile ilgili önemli bir süreç yaşıyoruz, bunlar çok kısa sürede tamamen kalkmış olacak. Diğer taraftan Rusya ile de hizmetler ve yatırımları kapsayan bir serbest ticaret anlaşmasının görüşmeleri de hızla devam ediyor” dedi.

Zeybekci toplantının ardından Rusya’dan kesilen buğday ithalatının en zaman başlayacağı sorusuna “Rusya’dan buğday ithalatı Pazartesi günü başladı” cevabını verdi.

Anahtar Kelimeler:
TürkiyeRusya
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17