banner268

Çelik "Gıda güvenliği konusunda kesin çözüm elbette üretimin sürekliliği ve artmasıdır"

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"Gıda güvenliği konusunda kesin çözüm elbette üretimin sürekliliği ve artmasıdır. Halen ekimi yapılıpda bu yıl hasat edilecek ürün neredeyse kalmadı. Yapılacak şey, hasat-nakliye-pazar-ev eksenindeki zaiyat ve israfın önlenmesidir. Sağlıklı depolama, doğru nakil ve tüketim.

Ülkemizde her yıl 170 milyon tonluk üretim için girdi kullanılıyor. Ne yazık ki üretimde bunun %30u kayboluyor. Bu nedenle üretimimiz 120M.ton civarında kalıyor. Sofraya gelene kadar nakliye-pazar-paket-evde ki kayıplardan sonra 90M.ton iniyor. Bu da 80 M ton kayıp demektir.

Çözüm;ekimden-hasada bilinçli,az girdi-az kayıpla üretmek. lisanlı depoculuğun ürün desenini genişletmek. Soğan-patates gibi kayıp oranı yüksek ürünlere çözüm üretmek paket ve sunum standartlarını yükseltmek. Bilelim ki ürettiğimiz kadar israf ederek gıda güvenliği sağlanamaz."dedi.

Anahtar Kelimeler:
Faruk çelik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner17