banner268

YERE BATSIN SİZİN TARIM POLİTİKANIZ!

Yapmış olduğu konuşmalarla çiftçinin hakkını arayan vekil Aydınlık, TBMM Genel Kurulu’nda bir kez daha pamuk fiyatlarını gündeme getirerek iktidara ateş püskürdü.

Yapmış olduğu konuşmada iktidarın yabancı ülkelerden toprak kiralayarak, ürünleri ithal ederek yabancı çiftçilere sahip çıktığını belirten Aydınlık, “kendi çiftçisine sahip çıkmayan, kendi çiftçisini korumayan milliyetçi olamaz” sözleriyle iktidarın tarım politikasını eleştirdi.

TBMM Genel Kurulu’nda söz olan Aziz Aydınlık’ın konuşmasının tamamı:

“Türkiye’de pamuk üretiminde birinci olan Şanlıurfa’da çiftçiler isyan ediyor.

Plansız ve programsız bir şekilde tarımı yönetmeye çalışanlar tarımı bitirdiler. Bugün Urfa’da tüccarlar pamuğa 10-11 lira ya veriyor ya da hiç almıyor.

Kendi çiftçisine sahip çıkmayıp pamuk ithal eden, yabancı çiftçilere kol kanat geren iktidara sesleniyorum.

Yere batsın sizin tarım politikanız!

Çiftçiyi bitirdiniz, tarımı bitirdiniz, milletimizi başka ülkelere muhtaç ettiniz. Sorsak “biz milliyetçiyiz” dersiniz. Milliyetçilik bu değildir!

Kendi çiftçisine sahip çıkmayan, kendi çiftçisini korumayan milliyetçi olamaz!”

Anahtar Kelimeler:
ChpAziz Aydınlık
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner270

banner269