banner262

Viranşehir'de temel atma töreni ve iftar

Viranşehir’deki temel atma töreninde alana kurulan sinevizyon ile Şanlıurfa’daki açılış törenine canlı yayınla bağlanıldı. Viranşehir Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleştirilen temel atma törenine AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Kaymakam Ömer Çimşit, Belediye Başkan Yardımcıları Halaf Kete, Arslan Çiftçi, Mahmut Şık, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, DSİ İlçe Müdürü İbrahim Halil Uslu, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
Açılış töreninde canlı yayın aracılığı ile Şanlıurfa’daki açılış törenine bağlanan Milletvekili Mehmet Akyürek bir konuşma yaptı. Açılış ve iftar programına katılanlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Akyürek,“ Bu tesisleri Şanlıurfa ve Viranşehir’e kazandırdığı için başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şanlıurfa ve Viranşehir’in ana geçim kaynağı tarımdır. Tarım için de su gerekmektedir. Hepimizin bildiği gibi bizler bu suyu artezyen kuyularından enerji kullanarak çıkarıyoruz. Elektrik ve enerji oldukça pahalıdır. Yıllardır enerji sıkıntısı başımızı ağrıtan bir sorun olarak durmaktadır. Bu sulama projeleriyle bizler bu sorundan kurtulacağız. Tüm Şanlıurfalı hemşehrilerim adına bir milyon 600 bin dekar alanı sulayacak olan, projesi hazır olan ve yatırım programlarına alınması beklenen Hilvan-Siverek-Viranşehir pompaj sulaması için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanlarımızdan yardım istiyorum. Ayrıca Ceylanpınar MC1, MC2, MC3 ve Viranşehir-1, temeli atılacak Viranşehir-2 ile 2018 yılına kadar 1 milyon dekar arazi suya kavuşacaktır” dedi. 
Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in konuşmasının ardından Şanlıurfa’daki heyet ile aynı anda temel atma butonuna basıldı.
Viranşehir’deki temel atma butonuna Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek, Kaymakam Ömer Çimşit ve beraberlerindeki heyet bastı. Temel atma töreninin ardından vatandaşlar alanda kurulan masalarda iftarlarını açtı. 

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaViranşehir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17