banner262

VALİ AYHAN, KARAHANTEPE’DE

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’ın özellikle turizme yönelik Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde temasları devam ediyor. Şanlıurfa’da turizm potansiyelinin arttırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması yönünde hassasiyet gösteren Vali Ayhan’ın gündeminde bu kez Karahantepe vardı. Dün ilk olarak Valilik Toplantı Salonunda paydaş kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte Karahantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul’dan çalışmalarla ilgili bilgiler alan Vali Ayhan, daha sonra Karahantepe’ye giderek alanda incelemelerde bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Karul’un eşlik ettiği ziyarette Vali Ayhan, Şanlıurfa’nın her yönden büyük bir zenginliği bünyesinde barındırdığını söyledi. Burada bir değerlendirme de bulunan Vali Ayhan, “Şanlıurfa’nın tarihi güzelliklerini gezerken Urfa’nın derinliğini, geçmişini, ihtişamını daha da iyi idrak ediyoruz. Çok güçlü bir geçmişi olduğunu, bu geçmişi ortaya çıkardıkça geleceğinin çok aydınlık olacağını düşünüyorum. Çünkü geçmiş bugünü, bugün de yarını inşa eder. Biz Valilik olarak ta diğer paydaş kuruluşlar ve yerel yönetimler olarak tarihi alanlarımızdaki çalışmaları çok önemsiyoruz. Kazı çalışmalarını yürüten akademisyenlerimizin her zaman yanındayız. Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması anlamında çalışmaların hızlandırılması ve Urfa tarihinin turizm ile buluşturulmasında kararlılığımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanlığımızın riyasetinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın himayelerinde ve yerelin de sahiplenmesi ile Urfa’nın geleceği daha da parlak olacaktır. Şanlıurfa Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dünya Neolitik kongresine ev sahipliği yaparak tarih anlamında Dünyada eşsiz bir adres olduğunu tekrardan hatırlatacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
şanlıurfaSalih Ayhan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner17